Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2013 13:21 - Държавата парализирана. Чиновниците подписват само спешни документи
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1159 Коментари: 0 Гласове:
0



Държавата изпадна в ступор минути след хвърлената от Бойко Борисов оставка. Чиновниците спряха да работят и се заровиха в сайтовете, за да видят какво се случва.
"Нормално е, редно е да се ориентираме накъде ще задуха вятърът. Какво да работим сега", признаха служители по различни министерства. Те чакаха инструкции от шефовете си какво да правят или да не правят.

По заповед "отгоре" част от тях признаха, че спрели да работят. Получили инструкции да не придвижват документи, за да "видят следващите какво е". Затова част от тях се отдадоха на пиене на кафе и на гадаене кой ще е служебният премиер и какво правителство ще състави.

Чиновниците обаче получили инструкции да не спират съвсем работа, а да придвижат спешните документи, научи "Стандарт". За всичко останало обаче им било обяснено, че нямат задължение да приключат нещо "в срок". След "директивата", която засяга само висшите етажи на чиновническата класа, има голяма опасност да се забавят доста от започнатите вече проекти.

"Всичко е във фризера. Докато не дойдат новите, почти нищо няма да се движи. Хората ще се изнервят много", признаха част от получилите новите правила за работа.

По думите на експерти плащанията по различни пера и програми също може да се окажат в затруднение.

Наказателната акция цели не да спре въздуха на държавата, а напротив, да покаже на следващия кабинет, че Борисов и министрите му са действали безупречно, твърдяха пък други.  

Все пак най-важните за народа решения ще бъдат взети, категорични бяха по жълтите павета. Всичко друго, което през управлението на ГЕРБ е било форсирано, сега ще почака следващите министри.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-02-21&article=442016



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3808509
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия