Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 17:01 - Шуманова честота
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3957 Коментари: 0 Гласове:
2Шумановият резонанс - е явление на образуване на прави (стоящи) електромагнитни вълни между повърхността на Земята и йоносферата в областта на ниските и свръхниските честоти. "Вълните се възбуждат от разряди в облаците (мълнии) и магнитните процеси на Слънцето". Тези вълни се заглушават от много строителни материали, необходими за синхронизация на биологичните ритми и нормалното съществуване на всичко живо на Земята.

Отсъствието на тези вълни може да предизвика главоболие, загуба на ориентация, световъртеж, и т.н., "хората, изпитващи големи натоварвания и стрес, се нуждаят от тези вълни. Освен това, остро усещат отсъствието на Шумановите вълни възрастните и вегетативно чувствителните хора, също и хронично болните".

"Земята и обкръжаващият я въздушен слой (йоносферата) образуват гигантски сферичен резонатор. От гледна точка на радиотехниката това са 2 сфери поместени една в друга, кухината между тях е ограничена от проводими повърхности."

"В такъв резонатор добре се разпространяват ("резонират) вълни с определена дължина". Точната честота на резонанса е 7,83 херца. Също има и върхове на честотите напр. 8, 14, 20, 26, 32 херца. На по-високите честоти резонансите стават почти незабележими. Тези честоти практически съвпадат с честотата на алфа и бета ритмите на главния мозък на човека.

Честотата на вълните се променя в денонощието, тъй като откъм слънчевата страна отразяващият слой (слой на Хевисайд) е разположен по-долу, отколкото нощният отразяващ слой.

Има информация, че "Шумановата честота изведнъж е започнала да нараства! И скоро от 8 херца ще се увеличи до 13-15. А това вече е честотата на бета-ритъма. А бета-ритъмът - това е ритъмът на бодърствуването. Следователно, като стане това, всички хора ще започнат да спят, мечтаят и медитират наяве. И тогава ще им се явят всичките чудеса на 4-измерният свят. В действителност, всичко не е далеч така радужно. За да стане нещо подобно е необходимо, или диаметърът на Земята да се намали на няколко стотин километра, или долната граница на йоносферата да се вдигне от обичайните 60-70 до 300-400. Което, регулярно става. Всяка нощ при това. Още повече: Шумановата честота се променя не само от времето на денонощието, но и от сезона. И затова тя спокойно може да нарасне до 10-11 херца."

"НАСА използва генератори на Шуманови вълни за обезпечаване на нормалната дейност на своя персонал."

"Д-р Робърт Бекер е измерил вълните на главния мозък на много целители по света по време на техни сеанси на изцеление. Той открива, че всички имат еднакви честоти - 7-8 херца, независимо от техните религиозни и духовни традиции, и се синхронизират с Шумановите вълни както по честотата, така и по фазата."

"Дължината на вълните на Шуман примерно е равна на 38 000 км., това съответствува на окръжността на Земята. Също така всяка вълна образува колебания с честота 7,83 херца."

"Шумановата вълна, разпространявайки се със скоростта на светлината, за секунда обикаля планетата 8 пъти."

7-13 херца: По такъв начин циклоните и фронталните раздели генерират вълни именно в този диапазон. Те, разпространявайки се вътре в глобалния резонатор Земя - йоносфера, служат за предвестници на бури за много от представителите на биосферата.


"Космосфера.Ру"

превод: хадзапи - делфин


Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2035508
Постинги: 1472
Коментари: 634
Гласове: 1168
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия