Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 16:03 - КЪМ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОТ СУПЕРСЕНЗИТИВИ?
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
1



КЪМ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОТ СУПЕРСЕНЗИТИВИ?


Мисълта за клониране е възникнала в отговор на заплахата от депопулация. Новата водолейска цивилизация упорито измества хищната, екологично безсъвестната, технократска цивилизация от епохата на Рибите, но първият век на Водолея се очертава суров, някак упорито предричат пророците-песимисти. Надвисва глобална енергийна криза, тъй като традиционните източници на природни ресурсисе изтощават, а алтернативни засега не се виждат. Това ще изостри борбата (не е изключено с каквито и да е средства) за нефтените ресурси. Повишава се с половин градус на година температурата на околната среда, което заплашва с топене на арктическите и антарктическите ледове и повишаване на нивото на световния океан с 60-70 метра, в резултат на което под водата ще се окаже, напр. Ню Йорк. Днес на планетата има натрупана планина от радиоактивни отпадъци. Какво да се прави с тях - не е понятно. Нито един от проектите не дава удовлетворително решение. Предлага се, напр. да изпратим отпадъците към центъра на Земята, въпреки че последствията са абсолютно непредсказуеми.

Към предпоставките за планетарна катастрофа трябва да се отнесе и резкия спад на раждаемостта. Причините тук са няколко. Първо, когато плътността на населението е прекалено висока (в градовете тя е достигнала 15 000 души на 1 кв. км.), сработва биологичния закон, регулиращ числеността на популацията и самките престават да плодоносят. През последните 20 и няколко години продуктивността на мъжката сперма е паднала на 42%, а жените все по-често ги поразява безплодие. Второ, за спадане на раждаемостта допринася и непрекъснатото, мошно облъчване с електромагнитни вълни, от които не можеш да се скриеш нито в собственото си жилище, нито в глухата тайга, нито на дъното на Марианската падина, нито на връх Еверест.

Към 2010 г. раждането на дете ще бъде рядък подвиг, предпазват ни мрачните пророци. Значи, човечеството ще започне да измира? Да, ако не прибегне до клониране... Но все пак това не е съвсем обезателно. Производството на човешки двойници, се оказва, че има алтернатива. И не у нас, а в самата еволюция. Тя може да започне интензивна работа над зримото оформяне на суперчовек. Толкова интензивно, че новият биологичен вид ще се появи на Земята към 2050 г.

Какво същество ще бъде това? Същество със супервъзприятия. Притежавайки ги, суперчовекът ще получи достъп до цялата информация, с която разполага човечеството, ще усети себе си като частица от единното цяло, обединяващо всичко живо и живяло на нашата планета, а възможно е, и зад нейните предели. Мозъкът на homo super ще стане органичен елемент от планетарния супермозък.  Това ще му позволи да ползва целият арсенал от знания без помощта на технически средства, средства за връзка и каквито и да било носители на информация. Ще отпадне необходимостта от образование, от медицинско обслужване. На смяна на последното ще дойде ефективното самолечение, волевото въздействие върху механизмите на реализация на наследствените програми. Суперчовекът ще бъде в състояние ефективно да въздейства върху организма си, да го оформя, инициирайки по-рационални структури, придавайки му нужните свойства и форми.

Усъвършенствуването на новия биологичен вид ще тръгне с нарастващо ускорение. Едновременно ще се ускори създаването на новата цивилизация, цивилизация на сензитиви, цивилизация без лъжи, тъй като суперчовекът е открит, прозрачен, той просто не може нито да скрива истината, нито да лъже, поради своята природа. Естествено, че животът, фундаментът на който се явява истината и само истината, ще се отличава от нашата много. Ще изчезнат държавите, ще се преустрои обществото, ще се трансформира бракът и семейството, ще се промени психологията, моралът... Което е и обещано за епохата на Водолея.

Но ако homo super трябва да се оформи само за половин век, максимум 1 век, то еволюцията ще й се наложи да препуска. За да успее до набелязания срок, тя, вероятно, вече набира ход. Бъдещето вече пуска пипала в сърцето на настоящето. Вече трябва да има не малко хора със задатки на свръхспособности, предтечи на новия биологически вид. Тяхната изява и подбор става на различни целителски курсове, в многобройните парапсихологични школи. Така биологичната еволюция получава допълнителен социален импулс и става биосоциална еволюция.

Свръхсъзнанието трябва да се развива по същата схема, както и всички останали психични възможности. Схемата е известна. Отначало новото качество ще се появи при отделни изключителни личности, след това ще се открие при доста по-широк слой хора, след това ще започнат да се раждат с такова качество. При това, редки, изключителни, гениални способности отначало ще се отбелязват при лица в зряла възраст, даже възрастни; ставайки все по-обикновенни, превръщайки се в повседневни "таланти", те ще започнат да се проявяват при по-млади хора, най-накрая - при децата. Когато свръхсъзнание и свръхспособности демонстрират деца, това е верен признак, че еволюцията не дреме, че вече са преминати двата й необходими етапа и че е близък третият, характерен с превръщането на сензитивната гениалност във вродена форма.

За децата от новия биологичен вид А. Мартинов е измислил термина "метадеца". Най-често ги наричат "суперсензитиви". Външно са деца като деца, само че, по-живи, по-активни, по-енергични, по-любознателни от връстниците си. Започвайки от ранно детство, те се изморяват малко, не спят през деня, изобщо спят малко, по-малко отколкото се "полага" на деца, ядат също по-малко от "нормалното" и са капризни към храната. Да, и изобщо са капризни, своеволни, свободолюбиви (което, разбира се, не е учудващо за децата от епохата на Водолея). Рано започват да пълзят и ходят. Научавайки се да говорят, задават въпроси, на които възрастните често нямат отговор. В детската градина и в училище тях веднага ги зачисляват към вундеркиндите. Те ловят информацията в полет, на мига усвояват новото, поразяват възпитателите и учителите с точни предсказания на времето, с познаване на бъдещи събития, определят, без да пробват, некачествената храна, започват да диагностицират и да лекуват с ръце, четат мислите на околните...

Метадецата точно съответствуват на отдавна съставеното описание на 5-тата раса на човечеството, на която е назначено да смени днешната пета за 2000 г. от ерата на Водолея. Но... но с вродените способности към телепатия и ясновидство техните таланти не се изчерпват. Появяват се човешки индивиди с други удивителни качества.

Първо, децата с т. нар. "вирус на здравето". Първото такова дете е родено в САЩ при инфектирани със СПИН родители. То не е трябвало да оживее, но оживява, а проверявайки го след 5 г. за наличие на СПИН, лекарите с почуда откриват при него абсолютен имунитет, стопроцентова защита от бактерии и вируси. И подобни деца се раждат все повече и повече. Заберязано е, че в местата на тяхната концентрация "вирусът на здравето" го придобиват и възрастни. Така еволюцията отговаря на глобалното отравяне на околната среда: появяват се хора, неуязвими за болести.

Второ, това са "компютърните деца", които проявяват абсолютно гениални способности във владеенето на компютъра. Те от раждането си са хронично болни от "компютърна шарка", но излекуваш ли ги - ще залинеят. Това са малки жреци на Интернет. Те имат своя религия, въпреки че не е осъзната: няма нищо, освен Бога, Който Живее в Мрежата. И ако всемирната мрежа действително е инструмент за ускоряване на земната еволюция, то, играейки на клавиатурите на своите компютри, те непрестанно правят еволюционна работа, черпейки вече не от Интернет, а непосредствено от Космоса.

Деца със свръхспособности в която и да било област (често те се допълват с миролюбие, творческо направление, безстрашие, безкористност) се раждат вече много. Назовават съвсем фантастична цифра - 7 от 10. т.е. Новият биологичен вид започва, безусловно, да преобладава в младшите възрастови групи. След няколко десетилетия, според мярката на съкращаването на старшите групи, той ще състави основният масив от популацията. Ще се изпълни най-древното от пророчествата: петата, днешна човешка раса, ще отстъпи мястото си на шестата - расата от ерата на Водолея.


РАЗМЕСТВАНЕ НА ПАРАДИГМИТЕ

Значи, еволюцията в действителност се е понесла право напред? Взимайте стръмнината: тя (еволюцията) се готви за скок. Защото какво е това Ера на Водолея? Еволюционен скок. Но, може би, не мигновен, а разтегнат във времето. Не може да се заспи в епохата на Рибите, а да се събудим в епохата на Водолея. Промеждутъчният период заема минимум столетие. Старият свят си отива завинаги, неотвратимо, новият планомерно настъпва, но според човешките мерки смяната на караула е доста бавна, до нопоносимост... Е, какво, да бърза не е в навика на историята, пред нея е вечността.

Вероятно, ние отдавна вече се намираме в режим на скок. Той започна през 1953 г. Или малко по-рано, в края на 40-те, нач. на 50-те г.. През 1947 г. се отбелязва взрив на активността на НЛО, така че по неволя се наложи да се започнат систематични наблюдения над тях, да се събира информация, да се измислят класификации... През същата 1947 г. е публикувано научното изследване върху ЛСД, станало "нишката на Ариадна" в пътешествията из вътрешните пространства на личността. (Впрочем ЛСД е открит през 1942 г.) През 1949 г. започва използването на този наркотик като терапевтично средство, през 50-те г.той става общодостъпен и популярен. В книга излязла през 1954 г., Олдъс Хъксли описва опитите си с мескалина... И все пак познатият ни Хосе Аргуелес, изучил подробно историята на строителството на "менталния дом на човечеството", посочва 1953 г. Аргуелес предлага да се нарече продължителният скок от Риби към Водолей "разместване на парадигмите". През 1953 г. разместването е било особено рязко. Първо, Уотсън и Крик предлагат структурния модел на ДНК, открити са радиационните пояси на Земята.

И едното и другото - са съвършено фундаментални интелектуални достижения. Освен това, през 1953 г. е достигнат ядреният паритет между СССР и САЩ. В действителност той е давал само илюзия на стабилност, на устойчив световен порядък, която внушавал Нептун, намиращ се в зодиакалния знак на равновесието - Везни, но световните войни след създаването на термоядреното оръжие станали невъзможни, енергията на човечеството тръгна към художествената обработка на "менталния дом" и към подготовка към неговото неибежно разрушение. "Менталният дом" беше обречен. Него го подсякоха тези същите велики открития, които довършиха неговото създаване.

През 1973 г. Мартин Шонбелгер доказа тъждеството на 64-те вериги ДНК и 64 хексаграми И Цзин - древната китайска "Книга на промените". Шонбергер говори за нея като "формула на мира, описваща реда, установен в реалността". А тъй като още по-рано, през 1966 г., Луис Ортега установява аналогиите между И Цзин и ситемата Таро, то се оказва, че тази последна тъждествена система е ДНК. Оказва се, че генетичният код има преки аналогии с арканите Таро. А те са особена универсална система на символичното описание на Вселената, илюстрират порядъка на разгръщане и проявление на някакъв Общ Принцип, Абсолют. Този порядък лежи в основата на азбуката. На него, както се изяснява, се държи и наследственият механизъм!..
...

По такъв път науката - тази същата, която построи "менталния дом" и без умора го украсяваше, - и достигна да необходимостта да признае съществуването във Вселената на тайнствена централна сила, тъй като стана очевиден някакъв първоначален космически импулс, оставил своята следа върхе всички явления, без изключение. Иска не иска, а на науката й се наложи да признава и съществуването на Твореца и акта на Творение. Ситуацията е наистина драматична. Или... иронична? Положението на учения-рационалист е по-лошо от това на губернатор, както може да се каже. Религиозният Бог - авторитет за него чужд и необясним; да се смири с неговото съществуване, с неговото господство, те дава нито честността пред самия себе си, нито опасенията за своето реноме. Освен това, доста куриодно е да изучаваш материята, а след това да обявиш, че вярата е по-важна от знанието. Още по-малко му се иска на материалиста да признава метафизичният Абсолют. Защото в Бога е достатъчно да се вярва, а метафизиката - е знание, при това труднодостъпно...


Ето ви и изворите на кризата в науката. Той не може да се разреши, ставайки се вътре в "менталния дом". И от това тази криза е непреходна. Тя прилича на хронична настинка. Провокира я самата методология на научното познание. Тя изисква възпроизводимостта на опита, а това значи, че човекът или се изключва от сферата на изследванията, тъй като той е неповторим и от гледна точка на науката или не съществува, или в него принципиално се игнорира аспектът на качество, той се разглежда само като вид животно. Този подход трябва да го наречем ветеринарен, а медицината, която лекува тялото, без да забелязва духа - ветеринарна.

Какво е това съвременна наука? Частен метод на познание, предназначен за изучаване на специфични частни процеси, задачи, проблеми. Т. нар. научно-технически прогрес, щедро финансиран от правителствата, в действителност се явява жестока заблуда. Неговата концепция е дълбоко неутрална към нравствеността, а затова и изключително съмнителна. Във философски смисъл тя е абсолютно погрешна. Кризата на технократията изобщо не е случайна: развитието на науката тръгна по най-лекия път - количеството, затова тя не е способна да изучава първопричината и качествените различия; била е създадена тяснорационална система, по принцип не предназначена за регистрация, класификация и разбиране на духовните явления. Възможно е, рационализацията на действителността да е най-трагичната грешка, следствие от което е - описанието на психическия живот на човека като независимо и висше проявление на съзнанието във Вселената, а това е пълен абсурд.

Интегрална наука. Или свръхнова. Или постсъвременна. Или свръхфини изследователски технологии. Ето какво идва на смяна на "грипозната", не можеща да се измъкне от хроничната криза съвременна позитивистка, технократска наука. Появата на свръхнови научни дисциплини е и видимият, тежащ, зрим резултат от еволюционния скок от Риби към Водолей, тук той е по-забележим. Отчасти е парадоксално, но е напълно закономерно, че наречените "свръхнови" науки се хранят от дълбоки метафизични корени, а тези корени отиват към бездънните кладенци на времето.

Висшите достижения на тези науки не са свързани с автомобили, телевизори, компютри или космоса. Разшифровката през 1960 г. от Клиниус на езотеричната семантика на египетските йероглифи, създаването през 1961 г. на модератора Диего - онтологичния метакомпютър, провеждането на паралелите между Таро, И Цзин и ДНК, откритието на Аргуелес през 1986 г. на матрицата-календар на маите като универсален хармоничен модул, основан върху принципа на вълновия резонанс, извеждането през 1994 г. от Бювал на хипотезата за космическия код на Египет - ето само малка част от това, което само за няколко десетилетия еволюционен скок са успели да подарят на света свръхновите - интегрални, холистични, с две полукълба, интуитивно-логически науки.


ВРЪЩАНЕТО НА МАГИЯТА

Магията - това е този клон от знанието, който предимно се е занимавал с фините измерения, чиито тайни сега постига постсъвременната наука.

Думата "магия" идва до нас от гръцкия език, в гръцкия от пахлави и зенд - два езика на древния Изток. "Маг" - това е "жрец", "мъдър", "сиятелен", "великолепен" философ от Индия, Персия, Халдея, Египет. Кои са били тези философи, жреци, мъдреци? Патриарси на единното знание, представляващо синтез от наука и изкуство, основатели на велики цивилизации. "Магията" - това е висша мъдрост, свещена философия. Тя е обединявала физиката и метафизиката, астрономията и астрологията, множество школи на целителство - разлика между тях в древността не са правили. По същество не са правили разлика между фините и плътните планове. Единството на света се е епочетало като безусловна аксиома.

Бидейки не нещо друго, а интегрална наука, магията е изисквала сериозна подготовка. Която и да е наука е закрита за този, който не е преминал нейният курс. За неграмотния и училищната алгебра е - непостижима мъдрост. Какво да кажеме за толкова дълбоко, сложно и фино знание, като метафизиката? Тя не е по силите на всеки, нея са я онладявали хора умни, способни, упорити, издържащи на суровите години ученичество - жреци, посветени, които ставали пазители на тайната доктрина, получавали достъп до закритата за необучени профани област.

Висша цел на всичките магически ритуали (както и алхимичните) е духовната трансформация. Магията, използвана в духовните търсения, еволюционната магия се смята за висша; за решаване на задачи от всекидневния живот е достатъчна "низшата". Такова разделение е условно, но е оправдано, а ето да се дели магията на "черна" и "бяла" е в корена си неправилно. Вселенските енергии, които използва човек, сами по себе си са изцяло безлични, "светъл" или "тъмен" оттенък те придобиват според волята на практикуващия. Той може да отправи усилията си за врачуване на ближния, а може и към това, да му причини зло. Точно както огънят е само огън, с него може да стоплим дома си, но от него може и да се запали дома на съседа.

И духовната и битовата магия си имат работа с едни и същи универсални космически закони.На тях се подчинява всичко, в това число и обикновения човешки живот.

...

Висшата космическа математика трябва да се свежда до земната аритметика, да съществува в достъпна за човешкото разбиране форма, във вид на прости житейски правила.

ЗАКОН ЗА ОТДАВАНЕТО

Той гласи, че голямата сила винаги може да отрази по-малката, да се върне към агресора заедно с цялата енергия на тази по-голямата. Казано по-просто - не трябва да се напада този, който е по-силен от вас - физически, духовно, психически, енергийно, социално. Ако става въпрос за бой - то вас, просто ще ви набият.

...

ЗАКОН ЗА ИЗОБИЛИЕТО, той е и ЗАКОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА


Той отразява принципа "подобното привлича подобното".
...
Има разлика между разточителството и истинската нужда, в която виновен е не самият човек, а независещи от него обстоятелства. "Ще бъде ден - ще има и храна", "Бог ще подаде". Окултистите отдавна са взели на въоръжение шедьоврите на народната мъдрост. Действително, ще подаде, но само на този, който заслужава това.

...

ЗАКОН ЗА РАВНОВЕСИЕТО

Той гласи, че за оцеляване трябва да се уравновесят противоположностите на своя живот, да се хармонизират всичките му страни. Не може да се оцелее без определен запас от енергия или сила. Лошо е, когато тя е малко. Но, когато е много, също е лошо! Защото започваш да пробиваш стените с челото си, вместо просто да минеш потърсиш вратата. И недостигът, и избикът на сили ще направят човека негъвкав, инатлив. Инатът винаги води до крайности. Крайностите нарушават равновесието... Нищетата и наглия разкош са еднакво дисхармонични. Безверието не е плодотворно, но и фанатизмът не е добро.
Общо, това е закон за чувството за мярка, т.е. за нравственото поведение. За "златната среда", т.е. за душевната хармония. За динамичното равновесие - в смисъл на алхимията на духа. Той влиза в групата на т.нар. "парадоксални" закони на магията.

Най-парадоксалният закон, действащ в духовно-интелектуалното пространство е ЗАКОНЪТ ЗА ПРАВДИВАТА ЛЪЖА.

спасявайки се от неразрешими противоречия, ние казваме "парадоксално, но факт", правейки вид, че реален конфликт не съществува, има само временен парадокс. А с неговото разрешаване може и да се почака... до тогава, докато не се разреши сам. В това се заключава и ситуацията "правдива лъжа". Тя се държи до тогава, докато ние лъжем сами себе си, докато е възможно да се балансира между две взаимноизключващи се идеи. Но рано или късно самоспасателната еквилибристика завършва: това, което ние сме склонни да наричаме парадокс, се явява намек към нова истина. Да се захващаме за старите е вече просто не само безполезно, но и вредно, те сами са се изчерпали, изживяли са времето си, станали са пречка пред развитието, пречат на адаптацията и оцеляването. така че на атеиста ще му се наложи да преразгледа възгледите си. Той няма дазължително да стигне до истината за Бога, а по-скоро, до новата истина за природата на рака.


ЗАКОН НА ЗНАНИЕТО И ЗАКОН НА САМОПОЗНАНИЕТО

Това са двата най-първи и най-важни магически закона. "знанието е сила" - формулира първия. Да се отрича това не е възможно. "Познай самия себе си" - предлага 2-ят.

След тях следва

ЗАКОНЪТ ЗА ИМЕНАТА


Неговата ключова фраза: "Какмо има в името? - Цялата истина!". С този закон е свързан

ЗАКОНЪТ ЗА СИЛАТА НА СЛОВАТА
, гласящ: "За мъдреца е достатъчна една дума".


Следващият закон

ЗАКОНЪТ ЗА АСОЦИАЦИЯТА, се разпада на ЗАКОН ЗА СХОДСТВАТА и ЗАКОН ЗА СРОДНОТО
Ключовата фраза на първия е - "това, което изглежда подобно, се явява подобно". 2-ят се изразява с формулата "силата е заразителна". Обединявайки смисъла, ще получим същността на закона за Асоциацията" "общността управлява нещата".

ЗАКОНЪТ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЯТА

се изразява с фразата "едното може да стане друго".

ЗАКОНЪТ ЗА ПЕРСОНИФИКАЦИЯТА -

"всичко може да се представи от (или с) личността".

Той завършва ПЪРВАТА ГРУПА МАГИЧЕСКИ ЗАКОНИ според чиито скрижали ние познаваме света, а също и го управляваме.



ЗАКОНИ ОТ ВТОРАТА ГРУПА

Те се изучават в училище и в института под името закони на диалектиката. Към тях се отнася

ЗАКОНЪТ ЗА СИНТЕЗА, или ЗАКОНЪТ ЗА ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ.

Законът на Хермес "Каквото горе, такова и долу", нашият безотказен инструмент, е просто окултно перифразиране на закона за Синтеза или още по-тесния му вариант - Закона за Противоположностите.

Към тази група се отнася и

ЗАКОНЪТ ЗА РАВНОВЕСИЕТО.


В ТРЕТАТА ГРУПА СА СЪБРАНИ МАГИЧЕСКИ ЗАКОНИ, ОБЯСНЯВАЩИ КАК ЧОВЕКЪТ ВЪЗПРИЕМА И ОПИСВА СВЕТА.

Първо, това е ЗАКОНЪТ ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ ДАННИ, утвърждаващ, че познанието никога не свършва.

ЗАКОНЪТ ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ ВСЕЛЕНИ  е пряко продължение на предишния. Той утвърждава, че няма две същества, възприемащи света съвършенно еднакво, а числото на достъпните от възприятието на човека реалности с нищо не е ограничено. И в същото време е ограничено.

ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ВЪЗПРИЯТАИЯТА

Той ни предпазва от илюзията на всезнайството ("ние не можеме да знаеме всичко").

ЗАКОН ЗА ПРАГМАТИЗМА

Той е много прост" "ако това действа, значи е истинно". Съвместявайки тази фраза със закона за Безкрайните Вселени, получаваме интересен извод: истината е функция на вярата.

...



ЧОВЕКЪТ - ПРОЕКЦИЯ НА ПЕНТАГРАМАТА


ЗАКОН НА ТРИТЕ МОЛБИ

Според този закон всички сериозни молби, за каквото и да се отнасят, към когото и да се отнасят, да се повтарят по 3 пъти. Защо? Работата  е в това, че първата молба достига само до разума, възприема се ментално, а значи, повърхностно. Втората - включва се логическият апарат, т.е. анализира се, осмисля се. И едва третата достига душата, дълбочината на съществото, установява се психически, полеви контакт.

...

ЗАКОН ЗА ОТДАВАНЕТО И ЗАКОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА

Доста полезни в житейски план закони.

ЗАКОН ЗА ПРОВЕРКАТА


Всякакви съновидения, видения, интуитивни прозрения, подсказвания на "гласове", подозрения, намеци и пророчества, - общо всичко, което излиза извън рамките на рационалното, логично мислене, трябва да се подлага на съмнение и да се проверява. Ненапразно всички съновници предпазват от буквално тълкуване на сънищата и предлагат символични интерпретации; ненапразно се смята, че сънищата ако се сбъдват, то не веднага, а след изминаването на определен срок, например, 3 седмици. Смисълът на закона е: влизайки в други измерения, съблюдавайте техника на безопастност, иначе екстаза ще се обърне на ужас, вдъхновението - в депресия. Човекът все пак не е приспособен много за странстване из горните светове, той е земно същество и трябва да помни за това.

...

Човекът е проекция на космическата пентаграма. Неговата еволюция не е свързана с обикновеното течение на времето, тя се определя от вълната на живота в Космоса, която не само разпространява сама себе си, но и сама себе си се охранява и, изглежда, носи в себе си еволюционното начало.

Тази космическа вълна на живота трябва перодично да се издига и спада, затова е и вълна; еволюционното начало, което тя носи, трябва да се родчинява на определен ритъм, да се проявява циклично, защото "всичко е вибрация". В такъв случай нищо не пречи да се предположи, че еволюционните импулси са нагласени към смените на астрологичните епохи.

Напълно логично предположение. Жалко е само, че фактите не го потвърждават. Астрологичните векове се сменяли един друг, а homo sapiens не се е променял. Съвременният човек по нищо не се различава от жителя на Древен Египет, потъналата Атлантида, загиналият в ужасна катастрофа континент Му. И даже от кроманьонеца той не се различава с нищо. Съвременният човек не превъзхожда древния нито с обема на мозъка, нито с психически възможности. Съвременната цивилизация изобщо не е по-висша от цивилизацията на египтяните или атлантите. Но не е и по-ниско. Тя просто е съвсем друга. Так, може би, и натискащата нашата цивилизация ера на Водолея ще се окаже не по-висша и не по-ниска, а просто съвсем друга? Със същия - в биологичен смисъл - човекът. Обикновен homo, и никакъв super. това, че той ще овладее, да кажем, магията, ще я включи в своята интегрална наука (а до това, в мащаба на историята, е останала само една крачка), още не е показател на свръхспособности. За да се използва магията на практика, те, впрочем не са нужни. Нужни са знания и умения, които се придобиват с обучение и тренировка. Защото в магията няма нищо свръхестествено, нищо мистично.

Не е поръчано на човека да еволюционира, но може би, това става другояче? Еволюцията върви, но друга? Стремително променяйки се, светът остава в основата си неизменен?.. да допуснем. Но по какъв начин? Да започнем ... с азбуката. Която, ни се струва, не е създадена, а отделена от околния свят, където е била разтворена от началото на вековете и е чакала часа на материализирането си. В основата на азбуката е - системата Таро. Тя сякаш не е съществувала до един исторически момент (не са намерени никакви следи от първоначална колода), а след това внезапно се е появила, сякаш са я подхвърлили.



От книгата на Евгений Панов, не е довършен превода обаче

Превод: хадзапи-делфин




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786797
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия