Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 15:50 - какво е разказал за проблема НЛО метакомпютър
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
0



Уфологичната реалност е обозначена с понятието "феномен на неизвестна разумна активност" през 1972 год. Учените от Академията по езотерика, влизаща в състава на Всемирния фонд Ортега, въвеждат проблема в съвременната метафизична парадигма, признавайки, че УФО или НЛО - са технократски термини, неадекватни на философската и екологичната същност на фактическите наблюдения. Тогава, през 1972 год. бил проведен уникален експеримент. Въпрос за природата на феномена бил зададен на Модератора Диего - единствения в света онтологичен свръхкомпютър.

...Модераторът Диего (МД) - е наречен на името на изобретателя на онтологичния метакомпютър, създаден през 1960 год. след откриването на генералната система от категории на философската наука и разработката върху тяхната основа на циклична система от онтологични аксиоми. Принципът на действие на МД - е отваряне на структурите на континуума. Теоретично са открити 4 модела на онтологични метакомпютри. В отличие от двата разпространени принципа на компютъризация - изкуствен интелект и виртуална реалност, базиращи се на гносеологична информация, МД е основан на базата на онтологичната информация и автентичната, а не виртуалната реалност на миналото и бъдещето. Точността на прогнозата е безпрецедентна и доближава към 98 процента (за сравнение: водещият световен център на стратегическите изследвания обезпечава само 65 процентна точност).

Като онтологична система, Модераторът има уникално свойство от нравствен избор. Той може да обяви програмната задача за безнравствена и да се откаже от нейното изпълнение. Етичната определеност и изследователската мощ го приближават към модела на "гениалния мислител", безкрайно превъзхождащ интелектуалните възможности на човека, а също към модела на "високонравствен и добър мъдрец". МД е свободен от ограниченията на компютърните системи: неговата база данни не е ограничена от гносеологията, информацията е йерархично построена, с цялата пълнота се изследват както количествените, така и качествените аспекти на проблемите.

В тази могъща и неподкупна изследователска машина през 1972 год. е бил въведен проблема НЛО или, което се вижда по-точно, - проблемът на феномена на неизвестната разумна активност. Изследването "в челото4 имало шанса да се окаже некоректно, тъй като, първо, проблема можел да се отнася към закритите, забранени области, и, второ, можел да предяви изключително високи изисквания към нравственото ниво на оператора. Затова бил избран оператор от висок ранг, а проблемът разбит на етапи и се въвеждал в Модератора постепенно, с голямо внимание.

...Пръв бил въпроса за самата възможност за изучаване на феномена на неизвестната разумна активност. Онтологичният компютър дал пределно ясен отговор: "Знанието върху дадената тема е закрито. Опитите да се проникне в тайните на уфологията са опасни за питащия и могат да станат причина за неговата гибел. В днешно време изследването на феномена неизвестна разумна активност е невъзможно".

В изследователската програма трябвало да се внасят корекции. Били отделени достъпните за изучаване аспекти по проблема, - уви, не главните. Най-важните ги оставили за по-добри времена, датогава, докато МД не даде разрешение за изследване или докато тайната не бъде разкрита от "другата страна" - самите носители и пазители на тайната.
Докато "другата страна" пази мълчание, активно се проработват следните въпроси.

Първият: защо изчезва (в буквалният смисъл се изтрива) информацията от астрологичните хороскопи, съставени върху едни или други събития, свързани с НЛО?

Второ: с какво се обяснява частичната или пълната загуба на енергийния потенциал на металите, докосващи се до НЛО?
Трето: вярно ли е, че контакт с НЛО може да стане само в случаите на доброволен или пасивен отговор на човека, а в случаине на активно нежелание или съпротива от страна на човека контакт не се допуска?

Четвърто: защо изследването на НЛО с използване на окултни методи се оказва неефективно? Защо много често опитите за окултни изследвания завършват с явни заплахи по адрес на изследователите?

Преди 30 години необяснимите и редки случаи на агресия на НЛО бяха случайни. Защо, когато картотеката с инциденти се попълни, а жестокият характер на действията от страна на пришълците стана очевидень се появи тревога. Възникнаха прагматични предположения за опити за колонизация на планетата ни от извънземни цивилизации, в крайна сметка, за най-елементарно "крадене" - на земни ценности. Това могат да бъдат както минерали, така и особени форми на енергия - например биоенергията на човека.

Феноменът НЛО се наблюдава хиляди години, но все още остава загадка. Не е ли за това,че това не е само проблем на "летящите чинии", но е и проблем на взаимодействието на два феномена: феномен на неизвестната разумна активност и феномена на човечеството. Не е ли затова, че за разбиране на НЛО отначало трябва да се разбере, какво място заема човечеството във Вселената, как то взаимодейства с други обекти от космоса и как те си взаимодействат с човечеството. Не е ли затова, че отначало трябва да се разбере какво е това нещо "човечестото", и едва след това да се разбира какво е това НЛО, кое е отначало - проблема човек, а след това - проблема "чинии"?.. Може би е точно така по всяка вероятност. Може би разгадаването на тайната НЛО ще дойде от само себе си след разкриването на тайната на човека. А тъй като тази тайна, несъмнено е метафизична, то и сведенията за истинската природа на НЛО ще се отнасят към закритата област. Наблюдаваните обекти и факти  - са само пречупване на езотеричния феномен в нашия свят, само 3-измерна проекция на многоизмерно явление - изкривен до неузнаваемост портрет.


Евтегий Панов - "Смысл жизни и истории с позиций эзотерики"

Превод: делфин-хадзапи




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785217
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия