Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 18:40 - Взаимоотношения с Висшето Аз
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пребивавайки в условията на тотална Любов, Светлина и възприятие, е много трудно да се ОЦЕНЯТ тези качества и състояния. Това може да се сравни с нашето дишане. Навсякъде около нас съществува въздух. Ние пребиваваме в него тотално, използваме го без да забелязваме и да му обръщаме внимание. За нас е естествено и обичайно да дишаме.

Затова за нас въздухът, като че ли, не съществува. Той дотолкова естествено присъства в нашия живот, че да го оценим, а често дори да го забележим, ние невинаги можем. И, за да узнаем „какво е това въздух“, е необходимо да останем без него! Едва тогава ние истински не просто ще оценим значението на въздуха, а с всички клетки на тялото си ще почувстваме какво е той за нас! Така е и с Любовта, и с всяко друго качество или състояние. За да го опознаем е нужно да се окажем без него. В условия, в които всичко е пропито от Любов и Светлина, това познание е невъзможно.

Затова са нужни условия, при които съществото ще остане откъснато от това качество, енергия или състояние, което иска да почувства. А това е възможно в нашите земни условия. Тук могат да бъдат създадени всякакви декори, всякакви „ами, ако…“, всякакви условия за познание. Просто от човешка гледна точка това често изглежда странно. Например, човек се ражда в семейство, където бащата е тиранин и деспот. Цялото детство на детето е ограничено от условностите, изискванията на бащата, от неговите претенции, недоволство, раздразнителност, гняв, то постоянно изпитва подтиснатост и страх. Майката се старае да изпълнява всички изисквания и прищевки на съпруга, за да не предизвиква гнева му, винаги се старае да изглажда острите ръбове между него и бащата. Лицемерие, фалш и унижение царят в отношенията в семейството. Стръхът се прикрива с мнима загриженост и уважение. Израствайки тинейджър, човекът все по-ясно започва да вижда цялото лицемерие в семейството. Започва да му става дълбоко противно подобно положение на нещата и той започва да се бунтува! Започва да жадува за свобода, става неин трубадур и борец за нея!

Свободата се превръща в най-желаното нещо! Той вече знае какво е да се окажеш без нея! Сега той усеща цялата прелест и ценност на свободата! И не е важно дали външно, както преди, ще бъде окован в несвобода, вътрешно той ще я отвоюва с цената на собствената си болка, собствения си страх и унижение. Ето какво означава „да получиш опит и да го преживееш“.

И третият вид задачи на Висшето Аз – това е пълно овладяване на своите инструменти за познание, тялото. Пълно потапяне и проявяване в тази реалност, така че да влияе върху нея, така че да има пълна свобода в своите изследвания. При тази задача човекът ще бъде поставян в такива условия и пред такива задачи, които ще изискват осъзнаване на своето вътрешно Достойнство, вътрешна Сила и Величие, тоест ще изискват само-осъзнаване (от предходното обяснение става ясно, че тези условия ще бъдат: ситуации на унижение, безсилие, подтиснатост и т.н.).

За начало човекът ще трябва да приеме себе си такъв, какъвто е, а приемайки се такъв, да обикне себе си! И едва след това ще бъде възможно търсенето на вътрешните Сила и Величие. Осъзнаването на себе си като Творец прави човека този Творец, а Творецът е способен да ходи по Земята и да върши чудеса! Това е то  „Идването на Бога на Земята“. Но не във вид на някакъв конкретен човек, а в телата на всички хора!

И така, правейки равносметка на нашето повествование, нека ясно да отделим стъпалата във взаимоотношенията на човека с Висшето Съзнание, водещи към Бого-осъзнаването.

Първо – това е пробуждането от съня.
Второ – това е очистването от това, което пречи на личността да наработва и заостря възприятията за фините импулси от нейното Висше Аз.

Трето – начало на общуване чрез знаци и символи  с личността за наработване и заостряне на възприятията за фините импулси от нейното Висше Аз.

Четвърто – установяване на осъзнато взаимодействие с Висшето Аз и съ-творяване на своята реалност.

Пето – Пълно сливане на човека с неговото Висше Съзнание във физическото тяло и изменение на дадената реалност.

Всичко това е само условно деление на стъпки и стъпала. Това е само опит на автора да обобщи някякъв конкретен опит. Тези стъпала при различните хора могат да варират и да се отличават, и когато вие, читатели, се издигнете по своите стъпала към Бого-познанието, то възможно е и вие да споделите своя опит с нас.

Успех по този Път!

Олеся

www.y-kostra.ru



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782458
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия