Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2012 14:07 - Цитати от книгата "Полубогиня" на Мартин Ралчевски
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5267 Коментари: 2 Гласове:
3



"Знанието е сила. Но не просто знанието като такова, но способността да вземеш точно онова, от което се нуждаеш и то по всяко време."

-------------------------

"Човешкият живот е като линия. Тя води всички от точка А до точка Б, като първата е раждането, а втората - смъртта.

Факт е, че и двете събития са неизбежни. Тази линия при повечето хора криволичи насам натам, но като цяло не се отклонява кой знае колко. Условно казано, стойността на изживения човешки живот, омже да се сравни с нейната дължина. Случва се напр., че при някои хора разстоянието между двете фатални точки е много късо. Но, погледнато от друг ъгъл, те пък могат да имат по-дълга линия от онези, окито са ги надживели дори с 30, а и с повече години, защото са криволичили наляво-надясно като са търсили смисъла на всичко с цялото си сърце и сили... Това търсене ги е дарило с опит и познания, които на някакво ниво са ги обезсмъртили. Няма нищо по-страшно от късата и права линия.

Тези хора - от опит зная, че са по-голямата част от човечеството - минават през великото творение на битието като някакви пътници... Живеят така, сякаш са се родили само и единствено, за да стигнат до точка Б. Те вярват, че със смъртта свършва всичко и въпреки, че впоследствие разбират колко много са се лъгали, след като изпуснат последния си дъх, за тях светлината завинаги изчезва. Те са толкова лесни за разгадаване."

----------------------------

"- Защо щом хората постигнат онова, за което дълго са мечтали, изведнъж сякаш спират да се радват истински?

- По принцип човек не може дълго да се радва на едно и също нещо, защото познава насладата, но не и щастието."

----------------------------

"Човешкият живот е като синусоида - когато се намираш долу това неминуемо означава, че предстои изкачване."

----------------------------

"Човек е такъв, какъвто иска да бъде."

--------------------------

"Всеки талант, който се дава от Бога е съкровище, което трябва да се развива, усъвършенства и споделя с другите, защото ако човек реши егоистично да се възползва от него само за себе си, то тогава в един миг може да го загуби."

--------------------------

"На никой не е позволено да черпи от живота до безкрайност. Рано или късно идва момент, в който Бог му зашлевява плесница и го принуждава да се опомни."

--------------------------

"Случайности не съществуват, а всичко е строго подчинено на отделените от нас мисловни атоми. Но това не е толкова важно, важен е резултата."

-----------------------

"Насладата и младостта ще си отидат, но въздишките на нашите сърца пред съвършенството и божественото ще останат да ни топлят завинаги."

---------------------


"Според мен причините за края на света се съдържат до голяма степен в самите нас. Самоунищожението е толкова реално, че няма да прозвучи пресилено, ако се каже, че е въпрос само на време това да се случи. Дай Боже да не съм прав, но... светът наистина отива на зле."

-----------------------

"Когато Бог отнеме нещо от твоята ръка, Той не те наказва, а просто я изпразва, за да солжи нещо по-добро в нея."

----------------------

"Във Вселената има само един закон, който е абсолютно константен, а именно, че всичко се променя и че всички неща са преходни."

----------------------

"Насладата на случайното съвкупление по никакъв начин не можеше да се трансформира в духовна енергия и да бъде от полза на човека. ... Неписаните Божии закони са такива, че не допускат никой да получи от лъчистата Му и неизказана радост, ако не се отрече от греховните си привички.
...
Сексът е голямо бреме."

-----------------------


"Научавайки много, ще придобия и известна тъга."

--------------------------

"Божията правда не допуска да има скитащи души."

-------------------------

"И когато ти стане най-зле... трябва да продължиш. Това има двояко значение: щом имаш воля да го направиш в спорта, ще можеш да го направиш и в живота. Ако въпреки индикациите на тялото за  немощ успееш да надвиеш умората си, един ден ще успееш да надвиеш и умовете на хората!"

--------------------------

"Ако веднъж си обичал не може просто ей така изведнъж да престанеш да обичаш. Любовта винаги се дава от Бога.

Затова тя не може да изчезне. Докато другите чувства, като страст, завист, алчност, омраза и прочее, понеже не са от Бога, ако човек ерши да ги загърби, могат лесно да се изгубят. При любовта обаче, дори и да искаш да спреш да обичаш, чувството не ти е подвластно, защото, както ти казах - то е от Бога."

-----------------------

"Моли се винаги така, както сърцето ти подсказва, но каквото и да изричаш на ум, преди това винаги, макар и накратко благодари на Бога за всичко, което ти е дал."

----------------------

"Никой няма истински приятели. Ти ме обвиняваш, но аз съзнателно предпочитам да не се самозалъгвам. Истината е, че хората не са искрени; повечето завиждат, и то много... знам го от опит. Предполагам, че си чувала поговорката, че ако имаш приятели, това означава, че нямаш нито един? Е? Бремето на истината е двояко. По-добре да имам една жена до себе си, отколкото десетина "приятели", които завиждат на успехите ми..."

-----------------------

"Давай и ще получиш. Не се притеснявай. В този акт се съдържа смисълът на цялото Мироздание."

-----------------------

"За разлика от мъдростта, познанието се добива лесно. Не е важно колко знаеш, а е важно КАК го знаеш."

-----------------------

"Човек винаги трябва да знае, че не може докрай да разчита на тези, които обича. Не че това е лошо, напротив, доверието е хубаво нещо. Но ако вярваш безрезервно, макар и неволно, можеш да бъдеш подведен, а от това няма да спечели никой."

------------------------

"Дълбоко в себе си повечето хора никак не са щастливи."

-----------------------

"През повечето време хората си мислят за глупости. Те предварително са се предали. Но не всички. Има много мили и добри хора, които не са загубили вярата си."

---------------------

"Чистият и добър човек винаги ще намери възможност за изява на онова, което всички ние така или иначе носим в сърцата си.

- Но защо според теб само някои хора имат волята да го сторят, докато останалите предпочитат просто да се реят в нищото? Все си мисля, че на някои е дадено повече, отколкото на другите.

- Никой не е привилегирован. На всички е дадено по равно. Просто едни, за разлика от други, избират да вярват и затова успяват.

- Замисляла ли си се защо толкова хора от всички краища на света все още продължават да си спомнят с добро и нескрита носталгия за Хитлер, Сталин, Мао Цзедун и други подобни диктатори? Защото, без да го осъзнават, търсят в техните дела проявата на Бога

- ?

- Да, повечето хора копнеят за закрилата и покровителството на силни и овластени личности. Такива, окито стига да пожелаят, реално могат да променят съдбите на цели народи. Знам, че звучи доста странно, но в техните лица те търсят онова, което е присъщо само и единствено на Бога."

--------------------

"Моли се с такава дълбока вяра в Бога, сякаш всичко зависи само от Него, а на дело постъпвай така, сякаш пък всичко е единствено подвластно на теб."

-------------------

"Всъщност да мислиш, означава да спориш със себеси, което е първата стъпка към откровението.

- Откровението ли?

- Откровението, окето Бог дава на всеки, който търси."

---------------------

"Всичко, което притежаваш ти е дар."

--------------------

"Макар и да не ни се вярва, на първо място ние обичаме себе си. Станем ли родители, за кратко забравяме за егото си, но когато децата поотраснат, егоизмът отново ни завладява."

-------------------

"За повечето хора водата е проста и обикновена течност, но това е така само на пръв поглед. Водата е живот. Тя е, която прави планетата ни уникална и неповторима. Всичко на Земята се свежда и съдържа в тази велика течност. 80% от човека е вода. Бебето, докато е в утробата съдържа даже още повече - цели 92%. Зависимостта ни от водата е жизненоважна. Ако загубим едва 2% от нея ние ожадняваме, загубим ли 10% започваме да халюцинираме, а при 12% умираме. Тъй като през целият ни живот водата в клетките ни непрекъснато намалява, човек умира с около 50% по-малко вода в сравнение с количеството, с което е дошъл на тази земя.

- Означава ли това, че старостта е някакъв вид сухост?

- Да.

- В основата на всичко стои фактът, че водата помни. Благодарение на тази нейна функция, дадена й от Твореца, ние може да й въздействаме така, както ни е угодно. Водата помни не в прекия смисъл на думата. Тя не е живо същество, но помни съприкосновението си със всичко, до което се докосне. Дори и индиректно. Тя може да пренася информация.

Както листа хартия, върху който някой е писал нещо, пренася информацията и мислите му към другите. Това важи и за храната, предметите и прочее, но при водата е най.осезаемо.

За пръв път тази закономерност била открита през 60те год. на ХХ в. В някакво химична лаборатория в западната част на Германия една лаборантка по невнимание изпуснала в съд с дестилирана вода капсулована ампула, която съдържала отрова. Ампулата престояла вътре през нощта. На сутринта, когато останала сама, тя внимателно бръкнала със стерилна пинцета и я извадила. Тъй като ампулата била херметически запечатана, виновното момиче решило да скрие грешката си.

Същия ден част от водата била дадена на лабораторни бели мишлета. Изненадата дошла сравнително скоро, когато всичките мишлета умрели. Гузната лаборантка нямала избор и признала какво е сторила. Тъй като колегите й знаели, че всички ампули в лабораторията са херметически затворени, се шокирали. Веднага овдата била подложена на много и най-различни тестове и проверки. Била изследвана за какво ли не. Химически, тя се оказала напълно чиста! Учените били като ударени с мокър парцал. Никой от тях не могъл да обясни защо и как мишките са умрели. Няколко дни по-късно за пръв път те сопуснали хипотезата, че без да е имала пряко съприкосновение с отровата, макар и само от индиректния контакт с нея, водата някак си е запомнила и приела негативната информация, пренасяйки "посланието" за смърт върху себе си. Вече се знае, че информацията, която пренася водата е много по-важна от нейния химически състав.

- Водата реагира на думи, мисли, на образи, музика... Ако напр. се постави снимка на даден човек пред купичка вода и се остави да престои, после с помощта на микроскоп може да се установи, че колкото е по-възрастен човека - толкова водата е с по-деформирана структура. И обратното - колкото човек е по-млад, по-добър и по-наивен и т.н., толкова нейната структура е по-правилна. Водните молекули реагират силно на човешкото присъствие. Затова водата в градовете е напоена с лоша енергия и структурата й е повредена.

Но нека се върнем на теб и главоболието ти. Ти видя, че взех чаша планинска вода. Докато я държах, вложих в нея част от положителната си енергия. Казах й мислено, че искам да те излукева и то бързо. Нещо на вид съвсем лесно и просто, но го направих с пълна убеденост и резултатът бе красноречив. Водата прие и съхрани моето послание и го пренесе в теб. Такива са фактите, това не е чудо, а още по-малко магия. Всеки, стига да повярва, може да го направи. Това е самата истина. Тази "проста" течност лекува всичко! Затова аз всеки път, когато пия вода, се помолвам кратко преди това тя да е полезна за мен.

- Магията е конкретно насочена зла енергия. Тя може да се предаде директно върху човек чрез лошите мисли и пожелания, както и чрез нашите очи, които са един от основните източници на енергийното ни поле. Водата и предметите, приемат вложеното в тях лошо или добро послание. Магията е лошо послание. То обаче достига само този, който няма вяра. Ако чавек искрено вярва в Бога, усети ли лошо зъвдействие, той лесно може да го неутрализира просто като се помоли или като изпие чаша вода, заредена с положителна енергия. Добрият и вярващ човек има силна вътрешна вибрация на всичките си атоми. Тя е многократно по-силна от всякаква неготивна енергия на предмета, храната или водата, която някой злонамерен му дава. Така че всеки, стига да пожелае, лесно може да очисти въпросната вода, храна, вещ и прочее единстевно с положителната си мисъл, без да предприема нищо кой знае какво."

------------------

"Всичко във Вселената е енергия. Ние виждаме само малка част от материята. Имам предвид, че по-голямата част от нея е невидима.

Изобщо не говоря абстрактно. Навсякъде е пълно с невидими частици, които не се спират пред нищо. Те преминават през абсолютно всичко. През атмосферата, въздуха, водите, скалите... и съотвено, без дори да подозираме, и през самите нас.

Самата човешка мисъл е енергия. Насочвайки мисълта си в дадена посока, ние отделяме огромно количество атоми, за които няма прегради.

Понякога човек е готов за предизвикателството, желае го и се стреми към него. Друг път - напротив, чудото чука на вратата му, но той остава глух за него. Ако го искаш, ще го постигнеш. Ала колебаеш ли се - шансът ти за успех е нищожен."

---------------------

"Много е страшно да се опитваш да четеш мислите на светите и чисти хора. Защото има Някой, който ги пази. Винаги, когато съм пробвал, някаква сила не ми позволява да се докосна до тях. Иначе при обикновените грешни хора ще видиш, че няма да имаш никакви проблеми. Само по себе си, домогването до чужди мисли не е трудно. Трудното е постоянството.

Според моя опит най-важното е благодарността.

Най-добре би било, ако човек е вярващ и благодарността му е отправена наистина към Бога. Но дори и да не е насочена пряко към Него, а да е просто благорадност в общ план, пак върши донякъде работа. Мисля, че за да ме разбереш по-лесно няма да е лошо да ти дам пример.

Не зная дали съм ти споделял, че преди да се запознаем редовно давах милостиня на циганите. Имам предвид, още докато живеех в Португалия, а те, както знаеш, у нас с лопата да ги ринеш. Какво забелязах? В 9 от 10 случая, след като подавах парите, вместо благодарност получавах повторна молба за още, или упрек, че съм дал недостатъчно. Ако дадях примерно 1 евро в 90% от случаите ми се казваше: "Дай още... ти имаш!". Или пък ако им купувах някаква храна, вместо да я приемат с благодарност, казваха да бъда така добър и да им дам още и някое евро. Това беше крайно неприемливо за мен. Затова категорично спрях да давам на циганите, защото вместо да получавам полза от добрите си дела, редовно бях заливан с омраза и завист. А никой, колкото и да е силен духовно, няма нужда от подобно нещо.

Мисля, че ще се съгласиш с мен. След време, когато започнах да чета мислите на хората разбрах, че съм имал пълно право и основание да постъпвам така. Циганите, макар и някои хора да ги смятат за кротък, музикален и миролюбив етнос, трябва да те уверя, че на практика съвсем не са такива. Видях, че умовете и душите на почти всички от тях бяха изпълнени със злоба, блуд, чревоугодничество и омраза. Отлично съзнавам, че това звучи расистки, но ти знаеш що за човек съм и че говоря истината.

Знаеш ли напр., че не малка част от техните деца, онези, окито всеки е виждал да просят из големите градове са умишлено инвалидизирани от собствените си родители. А целта е много тривиална - да будят по-голямо състрадание!

Като разбрах това нещо, дълго бях като ударен с мокър парцал и недоумявах как е възможно подобно нещо. Нямчах особен избор. Трябваше нещо да сторя и да сваля бремето от гърба си. Затова, за да спра да се измъчвам реших лично да проверя защо го правят. Отидох при най-изпадналите в покрайнините на едно гето, дадох им милостиня и небрежно застанах настрани, за да доловя онова, което бе в сърцата им. Не знам точно защо, но очаквах, че в безнадеждното положение, в което се намираха умовете им, трябваше донякъде да са заети и с мисли за самоубийство. Уви, при никой от тях не долових дори и идея за подобно нещо. Всичко се въртеше около ядането, секса и... насилието."

-------------


"Нали си чувала, че добрите хора не ги хващат магии. Не ги хващат, защото магията и заклинанието не са нищо тайнствено. Те са концентрирана зла енергия, която се насочва с помощта на мага към жертвата. Когато обаче човек е чист, тази енергия винаги бива спирана от Бог. Дори и 20 магьосника и вещици да обединят усилията си, не могат да пробият енергийното поле на праведника. Такива са фактите, за добро или лошо, мистите по сърце са неуязвими, защото на тях е отредена най-великата радост - да видят Бога!"

-------------

"Някога опитвал ли си се да уловиш мислите на животните?

- О, да, разбира се, но при тях няма тази осъзната мисъл, както при хората. Имат само кратки мисловни вълни, които могат да се усетят лесно, защото са като импулси. При слоновете ми е било по-интересно, но и те нямат последователност и не заслужават вниманието. Явно човекът е единственият вид, който има дух.

Преди Бог да отвори ума ми и да започна да чета мисли, на някакво ниво, дълбоко в сърцето си допусках, че може би човекът наистина е еволюирал от животните. Въпреки, че както знаем, останки от преходни видове не са намерени, теорията на Дарвин някак си ми беше близка. Но сега вече е различно. Няма начин! Ако ще и 10 млрд. години да минат няма такова животно, чийто ум да се развие и еволюира дотолкова, че да се превърне в това, което е днес човекът.

Ние имаме съвест, самооценка, чувство за чест, правда, дълг, състрадание... В човешкия ум и сърце наистина трепти нещо много възвишено и свято, което не съм срещал в никое животно. Това е навярно Божият образ."

----------

"Има две крйности: да не слушаш разума или да слушаш само него. Въпреки че умът и чувствата ни се усъвършенства в разговорите с другите хора, все пак ключът към успеха се състои в уединението, защото макар и да са полезни, като цяло, повечето разговори ни изчерпват. Затова най-важното е да умеем да подбираме събеседниците си, за да се развиваме, а да не похабяваме ума и чувствата си."

--------------

"Братът може да не ти е приятел, но приятелят винаги ти е брат."

-------------

"Работи така, сякаш не ти трябват пари! Танцувай така, сякаш никой не те гледа! Обичай безрезервно, така, сякаш никога не си била наранявана. И никога не допускай страха да се задържа трайно в сърцето ти. бъди смела, но не и безумна. Да имаш кураж не означава липса на страх, а да се страхуваш и въпреки това да имаш воля да продължиш."

-------------

"Условно погледнато има два вида мисли: тези, които ежеминутно ти идват на ум, и онези, окито се раждат директно от душата. Повърхностни и дълбоки.

Малко са тези, които могат да видят какво се таи в човешките сърца. В християнството тази дарба се нарича прозорливост. Голяма част от праведните християни могат лесно да узнават какво се крие в сърцата на хората, защото Бог им позволява това. Това определено е дарба и то една от най-великите. Но има и друго - тя може и да се придобие!

- Но как?

- Като се усамотиш на някое отдалечено и негостоприемно място. Гладумаш, молиш се и плачеш няколко години.

- Това значи, че всеки, стига да го иска, може да постигне много. Всичко велико в света е много по-просто, отколкото може да си представиш."

-------------

"При виденията, душата ти отива до образите, които виждаш, а не те идват при теб."

-------------

"Замразяването - криониката, е вид самоубийство."

--------------

"Ако приживе човек е бил със светла и чиста аура, той не трябва да се страхува от участта си след смъртта."

--------------

"Мечтите, които нямат ясни измерения, са лишени от резултат. За да постигнем резултати трябва и постоянство. Когато се чувстваш уморена, знай, че краят е близо. Бог изпитва, но ВИНАГИ С МЯРКА."

---------------

"Често животът ни предоставя избор, който понякога е много труден."

----------------

"Никой не знае какво Бог му е приготвил, за да го кали и изпита, за негово добро, разбира се."

----------------

"При раждане повечето японци търсят шинтоистки свещеник, докато при смърт отиват в будистки храм. Каквото и да означава това."

----------------

"Понякога, макар и рядко, сърцето може и да мълчи. Ако наистина чувстваш, че то мълчи, не го насилвай. Остави го.

Рано или късно ще ти проговори."

---------------

"Читателите се делят на две категории: такива, които четат, за да запомнят, и такива, които четат, за да забравят."

Уилям Лайън Фелпс, амер. писател от ХХ век.

---------------

"Ако човек носи прекалено нежна и добра душа, не бива да се захваща с писане."

---------------

"Разрушителните действия на Твореца винаги имат за цел да вразумят хората."

----------------

"Нравствеността не трябва да се подценява."

----------------

"Любовта може да премине в омраза, но омразата не може да се превърне в любов!"

----------------

"Пазете се от хора, които ви познават отдавна и въпреки това продължават да се обръщат към вас без обръщение. Щом някой ваш колега, поднина или пък дори и такъв, когото смятате за приятел, ви каже просто Здравей!, без да спомене
името ви, това означава, че не е искрен."

-----------------

"Получава се така, че 99% от хората са изключително склонни към самосъжаление и сами си вредят."

-------------------

"Живеем 80% със своята фантазия и едва 20% с фактите. Явно в това е нашата най-голяма сила, но и слабост."

........................

Из духовното завещание на Св. Серафим Вирицки:

"Мислила ли си ти някога, че всичко, което засяга теб засяга и Мен? Защото всичко, което се отнася до теб, се докосва до зеницата на Моето око. Ти си скъпа в моите очи, многоценена, и Аз те възлюбих.

Ти си самотна, но не забравяй и помни, че всяка трудност има своя заник. Трудно е да преживееш тежка мъка и самота.

Но това е неизбежния път на всички хора с изострена интуиция и чувствителност към чуждата скръб.

Кураж, уморено момиче, Аз ще бъда винаги с теб."













Гласувай:
3



1. bven - "Давай и ще получиш. Не се притеснявай. В този акт се съдържа смисълът на цялото Мироздание."
16.05.2013 20:27
Чудесни мисли...
Поздрави!
цитирай
2. hadzapi - Благодаря за прочита
16.05.2013 21:28
на тези отбелязани откъси от книгата. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3777300
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия