Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 16:57 - По флашката ще ги познаете
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
1



По флашката ще ги познаете Дребните джаджи са копие на характера
Джаджите често разкриват повече за нас, отколкото дрехите. А ако става дума за флашките - тук диагнозата е налице. Личните пристрастия и особеностите на характера ни карат да избираме от всички разнообразни форми, цветове и размери онази единствена флашка, която се превръща в предмет на гордост. По тази малка джаджа, която почти всеки носи в джоба си, лесно може да се направи доста подробен и точен психологически портрет. Ако искате да разберете повече за някой човек, не е нужно да четете хороскопи или да търсите компромати в интернет - вижте флашката му и всичко ще ви се изясни.
 
Оптимистът

Ако имате DataTraveler Mini Fun G2 от Kingston, вие сте вечният оптимист, който навсякъде търси възможност да се поразсее. Дори флашката ви служи като източник на забавление, особено ако сте купили и трите варианта с обем памет 2, 4 или 8 GB. Не че имате нужда и от трите, просто са разноцветни и весели.
А и цените са доста приемливи - съответно 7,26, 7,99 и 14 долара.



Успелият

Държите ли в ръце Prestigio Leather Data Flash, значи сте успял в живота. Може би сте голям началник или човек с тънко чувство за прекрасното, ценител на качествените неща и имате отличен вкус. Работата е там, че корпусът е от естествена кожа, а дизайнът - доста елегантен. Флашката си има и антивирусна програма AVG, което показва вашата отговорност и рационалност. В зависимост от обема (4, 8 или 16GB) цената й е 38, 50 или 67 долара.


Предвидливият

Victorinox Secure ви издава като предвидлив човек. Винаги сте готов към всякакви несгоди, катаклизми и трудни ситуации. Ако попаднете на необитаем остров, без никакво съмнение ще оживеете и дори ще се върнете у дома. Освен това от вас ще излезе отличен шпионин. Работата е там, че Victorinox Secure е както флашка с обем памет от 8 до 32GB, така и швейцарско ножче. Тя може да служи като ножица, отвертка, фенерче, пила за нокти и химикалка. Освен това има биометричен сензор и разпознава собственика си по пръстовите му отпечатъци. Ако някой друг реши да се възползва от записаните в нея данни, устройството ги унищожава. Разбира се, цената й не е малка - от 75 до 270 долара.


Практичният

С Verbatim Store"n"Go Netbook Storage USB Drive явно показвате своята патологична практичност и стремеж към минимализма. Тази микроскопична флашка е измислена специално за това да бъде колкото се може по-незабележима в USB порта на лаптопа и да не пречи на съседните външни устройства. Тъй като служи за разширение паметта на лаптопа, вариантите започват от 8GB ($23,5) и завършват с 32GB ($94).


Параноикът

Ползвате ли Lok-IT Secure Flash Drive и не сте началник охрана на някоя голяма банка, за съжаление сте просто параноик. Защо ви е нужна флашка-сейф, която криптира данни с помощта на 256-bit алгоритъм и дава достъп до записаната информация само при въвеждане на PIN код? А знаете ли, че след 10 опита да въведете неверен код флашката сама се форматира? Обемът памет е от 2 до 16 GB, а джаджата може да запомня два кода - за администратора и за обикновения ползвател. Корпусът е от алуминий и има клавиатура с 5 или 10 цифри. И все още твърдите, че не ви гони параноята?


Фенът на Д-р Хаус

Surgeon USB Flash Drive ви издава като фен на медицинските сериали ("Д-р Хаус"), а значи човек, който лесно се поддава на модните тенденции. Трудно може да се намери друго обяснение, защо сте решили да ползвате флашка във вид на намръщен хирург с очила и маска за уста. Сигурно, защото от време на време може да махате главата му (тя, всъщност, е капакът на флашката), като така се опитвате да отмъстите на всички лекари, които са ви боцкали, вадили зъби или подлагали на гадни процедури. 4-гигабайтовият лекар струва 22 долара - напълно поносимо за многофункционална вуду кукла.


Надувкото

Ако сте си купили LaCie Galet USB Key, значи обичате да се перчите. Сигурно имате и iPhone, но той не ви трябва толкова. А също така много добре знаете, че чантата ви Birkin напълно си струва парите. Иначе защо е трябвало да давате 150 долара за 4GB флашка? Макар че е трудно да не се съгласим, че джаджата е доста шикозна. Дизайнът й е оригинален, а корпусът - посребрен по технологията Christofle.


Веселякът

Ако любимата ви флашка е Cactus Penguin, вие без никакво съмнение сте голям веселяк, обичате живота и имате мнение за всичко. Джаджата във формата на пингвин е със силиконов корпус, който може да махнете и да измиете с вода. Освен това собственикът на такава джаджа е спокоен и практичен човек, защото флашката ще ви избави от вечния проблем със загубените капачета.
Корпусът е монолитен и няма как да махнете напълно капака и след това да се чудите къде сте го оставили.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-01-18&article=396230



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800035
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия