Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 20:12 - Краят на света или просто краят на Галактическия цикъл
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1699 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Краят на света?.. Какъв ужас! Или е просто краят на поредния цикъл? А той е настъпвал вече стотици пъти. От време на време еволюцията ни дърпа по верижката, спускайки глобален унитаз /буквалния превод е "порцеланова клозетна раковина"/. Вие знаете, че пророчествата на Нострадамус стигат до 3700 г. Излиза, че планетата все пак ще преживее и ще се възстанови, ще се роди нова раса... Тя ще се роди от съвършенни хора. Съвършенни са тези, които едновременно виждат миналото и бъдещето, събиращо се в настоящето. Колкото и да изглежда това странно, миналото е безполезно да бъде обяснено, а да се опитваме да предсказваме бъдещето - безсмислено. Това, което действително е важно - е способността да се взимат правилните решения в дадения момент. Всеки момент във времето е неповторим и никакви тълкувяния на отминалите събития, никакви пророчества относно събитията, които още не сме видели, не могат да ни подскажат какво да правиме именно сега, в тази секунда. Съвършенният човек, взимайки решение, се съобразява със своята космическа програма. Той е синхронизиран с космическите ритми.

...

Отговор на въпроса "Какво е това човек?" човекът носи в самия себе си.

Японците казват, че своят истински облик може да видим само отразявайки се в очите на друг човек, не в зениците, разбира се, а в това многоизмерно огледало, което образуват нашите полета. В процеса на взаимни контакти става и нашето самоопознаване и опознаването на Великия Медитатор. Защото речта - е структуриране на нашето с вас поле, а може би, и структуриране на ноосферата. Ние произнасяме думи, с това самите създаваме флуктуация, влияеща върху изобщо не мислещи за нас хора.

...

Ние живеем във време, когато се изпълняват всички пророчества. Мощни психически пратки, пуснати от силни умове - медитатори, се събират в някаква точка, образувайки критична маса, от която трябва да се роди нов духовен взрив... Всички религии чакат идването на своя Бог. Официалните представители на Шамбала вече 80 год. водят подготовка за Неговото идване. Той ще се заеме с изчистването на планетата. Всички чувстват - така не може да се продължава, търпението на Земята се изчерпва. И Той вече е някъде наблизо...

А сега еволюцията на преминаване от 6-тата подраса към 7-та - от английската към славянската. Работи духовната машина, движена от силата на кармата. Но засега Русия - е мръсно място. Аурата на страната е открита, към нея се стича мръсотията от целия свят, есесовци в нови въплъщения. Въпреки, че всичко това е нормално. Натрупва се новият потенциал на страната. В цилиндъра се впръсква гориво, буталото започва да го натиска. Ще има взрив. Само че не разрушителен, а съзидателен, духовен взрив. Енергията ще се насочи към конструктивни цели - въртене на световното колело. Е, не Бог, в действителност ще се спусне на Земята. Взрив, изригване - това ще е раждането на нова религия.

Тя ще стане религия на изчистването - изчистване със свещения огън. Затова, защото възможностите на планетата да се самоизчисти, са напълно изчерпани.  Въпреки всичките разговори за екология, мръсотията продължава да се натрупва.... Честните експерти, водещи екологията на света крещят: още 10-тина години и биосферата няма да издържи! Отровите се натрупват в организма на Земята с кошмарна скорост, хората ще започнат да измират като мухи.

Катастрофалното понижаване на имунитета предизвиква глобален СПИН на по-тънката природа, свързани с нарушенията в енергийното тяло. Обикновенно, душата, отлитаща от плътното тяло, се разпада достатъчно дълго, а при тази разновидност на СПИН тя ще започне да се разпада мигновенно, отделяйки колосална енергия. Душата, с други думи, тънкото тяло, тежи няколко грама, което е измерено. Пресмятането по айнщайновския еквивалент Е=mc на квадрат дава енергия на ядрен взрив. Представете си: около планетата бясно се върти енергия на разпад, достигайки мощност на цунами, и от нея няма къде да се скрием, не може да се заекранираме! Нея я екранират само медитационните полета. Огънят ще разруши телата на тези, чиито грехове не им позволяват да създадат съвършен кристал на енергийна защита, както предупреждава Елена Рьорих.

В Евангелието е казано, че ще има жътва, сламата ще бъда изгорена, а зърната събрани. Разбира се, жътвата ще бъде в невидимия план. И това ще бъде кръщението с огън. Страшният съд с това и е страшен, защото е невидим и всеки ще го приеме насаме. И, грубо казано, който оживее - той ще оживее.

Краят на света е естествен и се е повтарял много-много пъти. Ето и сега настъпва краят на поредния цикъл, катаклизмите измитат от планетата всичката мръсотия, еволюцията прави голям завой, върви селекция, подборът на нова раса, 6-та поред. У нас, хората от 5-та раса имаме 5 щатни чувства, хората от 6-та ще имат 6. 6-тото чувство е телепатично, проскопично. От гледна точка на съвременната наука това изобщо не е екзотично. Теоремата на Бел е абсолютно симетрична по отношение на миналото и към бъдещето. И ако ние в настоящето се срещаме с частица, то значи, ние сме били свързани с нея в миналото и ще бъдем свързани в бъдещето; ако световните линии са се съединили сега, те се съединяват и в миналото и в бъдещето.

Хората, които не са настроени спрямо бъдещето просто се отсейват. Защото те и крещят: какъв ужас, краят на света! Да, той, повтарям, е настъпвал стотици пъти. Цивилизацията на Атлантида е съществувала повече от 50 000 г., наброявала е повече от 2 милиарда човека, и ето,, преди 12 000 г. ... Какво е сравнимо с пускането на глобалния унитаз. Гибелта на Атлантида някак си се асоциира със световни катастрофи, но това е глупост. Тя е пребивавала в пълен мир, достигнала е съвършен покой. Атлантида е имала ефективна система за предотвратяване на войни. Цялата Земя телепатично се сканирала, и когато се откривало огнище на агресивни намерения, някаква тайна злобна мисъл, натам се изпращал лъч от пси-лазер и злото се изтребвало в зародиш, без убийството на индивида - носителя на злото, разбира се... Впрочем, вие знаете ли, че съществува мрежа от общества на атланти? Особено много те са в Япония, тя прилича на Атлантида по географски параметри - планинска страна в океана с огън в недрата. Затова и Япония се развива толкова бързо. Да, да, тя се развива много за сметка на възкресяване на древните знания и технологии. Защо за последните 50 г. ние сме измислили толкова нови неща? Защото жителите на Атлантида са създавали всичко това в продължение на 50 000 г., а ние просто си го припомняме. Открития, изобретения, технологии, изплуват от дълбините на глобалната памет. А преди атлантите е съществувала раса - за нея пише Е. Блаватска, - която е разтопявала скали с поглед. Впрочем - няма нищо фантастично. Тази раса е оставила хилядакилометрови тунели в планините, напълнени със злато, древни ръкописи и модели на някакви прибори. Тях, ако си спомняте, ги намери Деникен... Знанията на тази раса също са се запазили, всичките им програми висят в ноосферата, към тях може да се включим. Ноосферните информационни банки се активизират под въздействието на човешките вибрации, телепатично сканират планетата, търсят сензитиви и им предават информация. Вече са написани книги за това. Аз съм срещал хора, които през нощите виждат екрани с чертежи, схеми, формули. Или, вземете например, целителите, които чуват гласове, излагащи им нови лечебни методи.

Впрочем, чии са тези гласове, разбира се, не е известно. Едни смятат, че са атланти, други - пришълци. Сега много чакат пришълци, защото си мислят, че без тях не можем, планетата просто няма да има сили да се възстанови сама. Сякаш се планира кацане от Сириус, това е нашето непосредственно космическо "началство". Пришълците от Сириус периодично посещават планетата. Това, че главно светило при древните египтяни е бил Сириус, изобщо не е случайно, както и това, че боговете на древните вавилонци са изобразявани като полуделфини-полуриби: планетите от Сириус са покрити с вода, и обитаващите ги там същества приличат на русалките.  Има догадки, че това е следващата степен от космическата еволюция на човечеството... Да, а ще донесат пришълците при нас технологична система за трансмутация на психическите полета, която трябва да прекара през себе си цялата заразена аура на Земята.

Само трябва да се задържиме още няколко години... А ако пришълците не кацнат, е какво... Пророчествата на Нострадамус ни обещават още 1700 г. Значи, ще минем и без помощта на пришълци. Благодарение на съвършенните хора. Те са - самонастройващи се системи. И светът в цялото си е - самонастройващ се организъм, така учи будизма. Човекът се настройва към света, който на свой ред се настройва към Бога. така се реализира целта - познаването на Бога и света, в крайна сметка - познанието на самия себе си в единението с Бога и със света.


...

Кога е възможно единението, познанието в единството, самопознанието? Когато възниква резонанс: на човека със света, и на света - с Бога. Става въпрос за резонансна настройка. За резонансна верига. За предаване на информация по принципа на резонанса. Не, не технически. ... Достатъчно е умението да се настроим според звучанието на света, нямайки в разпореждане нищо друго освен собствените си слаби сили, собствените си тела и умове.

Това умение са владеели древните маи, твърди Хосе Аргуелес. В книгата му "Факторът майя" се разказва за знанията, които не са били взети впредвид при изработката на общоприетите представи за историята на човечеството и съвременните научни теории, хипотези. Това знание, позволяващо да се види нашата цивилизация като галактическо явление, да се разбере, как човечеството взаимодейства с вселенския разум.

Това знание не е мъртво, а напротив, то е активно, то сочи към особенната важност на днешния период от историята на Земята, като завършващия в т.нар. Велик цикъл, който започнал през 3113 г. пр. н. е. и трябва да завърши през 2012 г. За разлика от съвременното, това знание е от галактичен мащаб, галактическа система на пресмятане, следователно, е неразривно свързано с митологията, религията, изкуството. Това знание е обединяващо, а не разединяващо. То съединява смисълът на съществуването и съдбата на човечеството с неизвестните цели на безкрайните звездни пространства.

В техният център е - ядрото на Галактиката, обозначавано с името "Единствен, Даряващ Движение и Мярка". Движението съответства на всеобемащият принцип на живота, енергията и всепроникващото съзнание. Мярка означава принципът на ритмичност, на когото се подчинява енергията, благодарение на което в процеса на своите безкрайни преобразувания, тя придобива разнообразни форми и качества.

Човекът го свързват с "Единственият, Даващ Движение и Мярка" невидими нишки, или влакна от галактическия живот, обозначени от маите като "Път в Небесата, Водещ към Пъпът на Вселената". Тези влакна, тези светещи нишки, излизащи от слънчевия сплит на човешкото тяло (впрочем, в точно съгласие с учението на дон Хуан, маг и мъдрец, герой от култовите книги на Карлос Кастанеда, това, разбира се, не е случайно), съединяват всяка личност с планетата и по-нататък, чрез Слънцето, с ядрото на Галактиката. Влакната обезпечават на всеки от нас непрекъснат контакт с Космоса. Това са устойчиви канали за комуникация с космическият живот, с космическият разум. И тези канали са резонансни. Знанието на маите говори за тях като за система от вибриращи резонансни лещи. На единият край на канала се разполага лещата на ядрото на Галактиката, а на другия - лещата на човешкото същество. Промеждутъчната леща е - Слънцето.

Майянската Вселена оживява, застава пред нас като нещо осмислено, единно, съгласувано, като резонансна матрица, в която информацията се предава чрез влакната на живота практически мигновенно. Вселената функционира по принципа на хармоничния резонанс. Резонансът - това е свойство на ответното звучене. "Да се резонира" означава да се "отразява", а отражението предполага приемане и изпращане на сигнал, т.е. обмен на информация. И ако човек се намира в резонанс с ядрото на Галактиката, той получава оттам информация. Каквато и да е. В който и да е момент от времето. Включеният в резонансния модел човек може да има всичкото знание за Вселената. Той изначално вече притежава цялото знание за всичко съществуващо, обикновено даже без да се досеща за своето невероятно могъщество.

Да пробуди в себе си гигантските скрити сили - ето задача, достойна за човека. И тази задача не може да се реши с научно-материалистични методи, оставайки на технологичния път. Това е път, водещ наникъде.

...

В резонансният модел полетът представлява настройка на съзнанието към други, "лунни" честоти и преместване по влакната на живота към друга - "лунна" реалност. При такъв начин на преместване в пространството стават ненужни индустриалните, научни, инженерни технологии. Човек престава да се нуждае от "технически протези". И това е естественно: той самият - е най-съвършенният и изцяло самодостатъчен прибор, инструмент, саморезонансно хармонично устройство. Наборът от необходимите технологии той носи вътре в себе си. Неговият организъм - е най-добрият от всички възможни технологии.

Хосе Аргуелес провъзгласява "извънтехнологичен път", основан върху цялостно знание. Това разбира се, не е връщане в миналото, а обратно, по-широка крачка в бъдещето. Древното знание се трансформира в постсъвременна наука. Нейният безпогрешен признак: предполагаемата от нея картина на света трябва отначало, на пръв поглед да шокира. Тя трябва да изглежда неразумно, да не се събира в традиционното научно светоусещане, което е 100 процента благоразумно. Но при цялата си "благоразумност" точно рационалистичното научно знание породи екологичната катастрофа и ядрения кошмар. Затова повече не си струва да се вкопчваме в разсъдъчната картина, а обратно, необходимо е изцяло невероятно, възмутително "ненаучно", митологично, фантастично виждане на Вселената.

Ето видението на Хосе Аргуелес, следващ пътят на маите.

Мирът е сътворен. Той има "отправна точка". Вселената се явява единно енергетично събитие, проявяващо се в множество форми. Значи, човешкото съзнание и тяло - е само една нишка от единна тъкан, в която има други нишки - съзнание и тяло на животно, дърво, ручей, скали.

Галактиката е одушевена и разумна. Тя има разум и сърце. Тя има желания и цели. Затова е възможно взаимодействието на всеки отделен човек с галактическия разум и сърце. Повече от това, то е необходимо.

Галактиката непрекъснато участва в процеса на еволюция на Земята и живота върху нея.

Всяка епоха има свое собствено качество, свързано с особена форма на дейност. Знаейки порядъка на "галактическите сезони", може да се предвиди тяхната смяна и да се действа по-ефективно.

Днешният сезон - е сезон на очакване на края на света. Той за пореден път се приближава. Според търсенията на Хосе Аргуелес, той ще настъпи през 2012 г. Какво - ще се издигнат морските дълбини, ще падне небета на земята, планетата ще се провали в мрак и хаос? Точно обратното. Ще настъпи слънчева ера. Край на света ще има, както обикновено, с края на поредния цикъл.

От ученията на Хосе Аргуелес, основано върху ученията на маите, следва, че през 2012 г.ще настъпи "галактическа синхронизация" - съгласуване на вибрациите на човечеството като единен планетарен организъм с космическите ритми, т.е. - "синхронизация със запределното". Нашата цивилизация най-сетне ще влезе в резонанс с "Единственият, Даряващ Движение и Мярка", - с Разумът на Вселената. "Итогава ние всичко ще разберем. Като деца, за първи път озовали се на огромна площадка за игри, ние ще се насладим на поразителни и изпълващи ни с възторг видения. Нашето предназначение ще застане пред нас в цялата си гениална простота... В единния орган на слуха ще прозвучи единен глас: "Пътешествието започва!"

Да се чака този миг не е толкова дълго. ... Човечеството вече е стъпило в последния период от Великия цикъл. То е направило тази крачка 16-17 август 1987 г., когато, съгласно Аргуелес, е започнало "хармоничното сливане".

Вие питате, какво е това "хармонично сливане"? Преход към ерата на космическото разкритие на човечеството. Той е бил отбелязан с ритуалът на Глобалната Космическа Конвергенция на 16-17 август 1987 г. В този ден много хиляди, а може би и милиони заредени с медитационна енергия кристала са били имплантирани в точките на Глобалната Акупунктура. Мрежата от тези кристали, съединени  с невидими, но неразривни нишки резонанс, образуват своего рода свръхчувствителен прибор с планетарни размери - детектор на космически пси-вибрации, позволяващ да се чуе и разшифрова послание от Вселената, обърнато към нашата Земя в този критичен момент от нейната история.

...

За годините от "хармоничното сливане" човечеството би трябвало да достигне до осъзнаване на реалността като единна матрица. Вие предполагате, че Аргуелес тук е сгрешил? Как да се каже... Не може да се отрича, че за човека от днешно време светът е къде по-цялостен, взаимносвързан, взаимнообусловен, отколкото за човека от средните векове. Ето, послушайте: "С психотронни методи на космическа локация е у становено съществуването на информационно поле на Слънчевата система, в което планетите се проявяват като живи същества. Плискането на планетарните полета в първото полугодие на 1994 г. са идентифицирани като "загриженост" на планетите за заплахата от неотвратимо стълкновение на Земята с голяма комета. Съдейки по разшифроването на информпотоците, в защита на Земята "застанал" Юпитер. При това на 29 май 1994 г. торсионното излъчване на Юпитер започнало да пулсира с интервал от 20 секунди до 5 минути. Зафиксирана е синхронна пулсация на торсионно излъчване от Венера като своеобразна помощ на Юпитер в "атака на кометата". Това не е откъс от фантастичен роман, а цитат от материалите на състоялият се на 17-19 юли 1994 г. във Вологда симпозиум на Ядреното общество "Перестройка на естествознанието", на който се обсъждал такъв теоретичен проблем, като създаването на универсален код на структурите на Вселената - от атомите до Галактиките.
...

След активацията от 1992 г. хаотичната какофония от вибрации, раздиращи психосферата на Земята, бавно, но необратимо се превръща в стройна хармония от мелодии на обединената ноосфера. Ражда се интелект от качествено ново ниво - Планетарен Разум, сойто ясно изпълнява своята партия във величествената Космическа Симфония на Живота.


Евгений Панов - "Смысл жизни и истории с позиции эзотерики"

превод: хадзапи



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782330
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия