Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 21:09 - Религията от Черния континент проби и у нас, ползва християнски светци и духовни помощници Лоа
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1304 Коментари: 0 Гласове:
1



"Преди много години открих силата на вуду религията. След това се свързах с хора от други страни по интернет и така навлязох много надълбоко в нея." Тези думи принадлежат на един българин, посветен в една от най-страховитите духовни практики по света. Човекът нарича себе си бокор (жрец). Отказва да го снимаме, разрешава само да споменем първото му име - Пламен. Донякъде неговата дискретност е разбираема, особено като се има предвид какво може да бъде причинено върху физическото здраве само чрез една случайно "изтървана" снимка във вестника. Оказа се, че афро-карибската религия вече пуска корени в България и конкурира турската магия.
  Не съм минал никакви специални обучения, за да получа своята титла. При тази религия няма върховенство, както е папата при католиците. Достатъчно е да си запознат с материята и ставаш бокор", заявява вуду експертът. Обяснява, че крие лицето си, защото преди години, когато неговите шефове и колеги разбрали, че се занимава с магъосничество, загубил работата си. "Всички си мислят, че аз и моята религия сме причината за лошите неща, които им се случват. А вуду е система от вярвания и ритуали като всяка друга", твърди бокорът. Обяснява, че това е монотеистична религия, която също се отличава със свои светци, които нарича Лоа.

Те се показват първо на робите в Хаити, закарани от различни краища на Африка да се трудят в плантациите. В много отношения афрокултът наподобява християнството и дори взима "назаем" някои от светците му. Пламен илюстрира думите си с факта, че жреци слагат на олтарите си например икона на свети Николай, който символизира бащата на двамата Лоа - свещените Мараса. Други негови колеги пък ползвали лика на свети Петър, за да почетат пазителя на портата към отвъдното.

Приликите наистина са много и според Пламен при един по-дълбок прочит ще се разбере, че вуду не е само черна магия, носеща нещастие и смърт.

Казва, че, напротив, повечето от вуду ритуалите са свързани с добруване и просперитет.
"Повечето хора нямат никаква представа що е то вуду. Знанията им се свеждат до впечатленията им от няколко нискобюджетни американски филма, в които куклата, която се боде с игли, е основен герой", констатира един от водещите вуду жреци у нас.
Пояснява, че наистина борави с фигурки, но те се поставят на самите олтари. Това са обикновени кукли, купени от магазина. Те символизират Лоа - божествени наместници на земята. "Единственото вярно в битуващите легенди е, че за направата на средство за влияние, било то добро или лошо, се използва биоматериал - коса, нокти и други подобни биоенергийни свидетели. Но е опасно аматьори да се занимават с това, защото дори да искат да направят добро, неопитността им може да навреди на някого", предупреждава вуду магьосникът.

По думите му практикуващите този култ у нас се броят на пръсти. "В София да сме седем души, има и още четирима във Варненско. Това е всичко", изчислява бързо посветените Пламен. Разказва, че при него идват да получат посвещение много хора, но доста бързо се отказват.

"Хората са отчаяни и обезверени, загубили пътя към доброто. Търсят вуду, за да получат облаги, и щом не получат бърз резултат, се отказват", обяснява непостоянството жрецът. Мнозина обаче не искали само пари, любовници и коли, а нещо друго - смъртта на ближния си!

"Най-често хората се обръщат към вуду, за да навредят на някого", признава със съжаление в гласа Пламен. При него ходят зложелатели, които му предлагат между 200 и 5000 лева, за да направи черна магия за смърт.

Поръчителите на биоенергийните атентати в болшинството си били жени. Наблюденията на бокора показват още, че всяка втора Ева търси неговата помощ, за да навреди на съперница за сърцето на любимия Адам.

"Потърси ме една дама, на която вече бе направена вуду магия. Тя бе поръчана от настоящата съпруга на бившия й мъж. По този начин тя поискала да е сигурна, че той няма да се върне никога при бившата си", разказва бокорът. В резултат старата любов взела, че хванала ръжда - изведнъж жената получила тикове и частична парализа на тялото. Никой лекар не успял да разбере причината за мистериозното заболяване. "Чисто физически й помогнах да се оправи. Но стресът, психическото натоварване, това не може да се изтрие с магическа пръчка", откровен е магът.

Според жреца повечето хора не осъзнават или не искат да разберат, че енергията, която се освобождава от тези черни магии и негативни емоции, търси къде да попадне. Децата като най-уязвими са най-честата жертва на тъмните сили, призовани нарочно или случайно покрай семейните вражди.

"Имах случай, когато при мен дойде да търси помощ едно семейство. Детето им имаше рядко заболяване на кръвта. Оказа се, че родителите са се карали месеци наред и са отделяли лоша енергия, която е попаднала върху сина им", убеден е Пламен. След редица ритуали към съответните Лоа състоянието на детето се подобрило и днес то е живо и здраво.

"Вуду може да смени хода на съдбата, ако човек вярва в религията искрено и от сърце. Ако например фирмата ви е в лошо финансово състояние, това е поправимо с молитви към Лоа, които отговарят за финансовата стабилност и просперитет", разкрива вуду жрецът. Поръчки за това се дават към Лоа от групата Рада, които били добри същества. Когато обаче човек не знае към кой от духовните помощници да се обърне за конкретен проблем, се вика старец на име Легба, който знае кои невидими помощници ще помогнат при конкретния проблем. Лоа от групата Петро са най-често призовавани при пъклени дела. В тях транзитират мощни демони и същества от нисшия астрал, които се ползват за зловредни цели. Като цяло обаче вуду напомня на философията, според която човекът си има тъмна страна Ин и светла Ян. Когато и двете са в баланс, светът е в хармония.

Иван Иванов
Радослава Йорданова

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-10-04&article=383882



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785751
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия