Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 21:57 - Златна бърза закуска
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1620 Коментари: 0 Гласове:
0



Заведенията за бързо хранене са известни като евтини - семейство от 4 души може да се нахрани за 20 долара в повечето от тях. Има обаче и такива, които направо шокират с цените си и съвсем не са от типичните заведения за бързо хранене, разказва Profit.bg.


В нюйоркския ресторант Serendipity 3 можете да опитате хотдог за 69 долара, който е записан в книгата на Гинес като най-скъпия в света. Стивън Брус е негов създател и определено знае как да привлича вниманието на медиите. Ресторантът е известен от 1954 г. и в него са идвали Мерилин Монро, Джон Кенеди, Анди Уорхол и др. Там са снимани и много холивудски филми.

Melisse пък е френски ресторант в Санта Моника. От октомври до декември в него се предлагат макарони със сирене на цена 95 долара.

Много американски градове имат храна, която е техен символ. В Ню Йорк това е бейгълът, в Чикаго е пицата, а във Филаделфия това е сандвичът, наречен Philly cheesesteak. Той се прави с тънки резени пържола и разтопено сирене, струва няколко долара. Ресторант Barclay Prime обаче предлага сандвич, който се прави с телешко кобе от Япония, омар и сирене таледжо на цена от 100 долара.

Едно от най-скъпите кафета на света пък се прави от... изпражнения на невестулка.

Сортът Civet се отглежда само в Югоизточна Азия. Там живее и специален вид невестулка, която яде кафените плодове, смила ги и след като ги изхвърли по естествения начин, хората ги събират и правят кафе, което струва по около 50 долара чашата.

Готвачите в Ню Йорк, където масово се яде бейгъл, са измислили и ултраскъпа разновидност на този сандвич. Той се продава на Таймс Скуеър и струва 1000 долара. Върху него има разтопена глазура от трюфели и златни листа. Приходите от него се даряват на фондация, която раздава стипендии за студенти, учещи кулинарни специалности.

За повечето хора омлетът е едно от най-простите ястия. В ресторант Norma"s, Ню Йорк, обаче правят омлет на цена също 1000 долара. В него освен яйца има омар и хайвер.
Една от най-скъпите пици пък се продава във Великобритания. През 2006 г. готвачът Доменико Крола в Шотландия представи Pizza Royale 007. Върху нея има омар в сос от коняк, както и ядливи златни прашинки. Специалитетът струва 4200 долара.

Много ресторанти в САЩ започнаха да предлагат скандално скъпи хамбургери - сред първите бяха Old Homestead Steakhouse в Бока Ратон, Флорида, чийто сандвич струваше 125 долара. Популярната компания "Бургер Кинг" предложи сандвич с телешко месо от Япония за 186 долара. Върхът обаче бе този на Fleur de Lys в Лас Вегас, който струва 5000 долара. Цената се оправдава с японско телешко и черни трюфели. Сервира се с бутилка скъпо италианско вино.

Легендарният ресторант Serendipity 3 може да се похвали не само с най-скъпия хотдог, но и с буквално скъпоценни специалитети, между които мелба за 1000 долара. По случай 50-ата си годишнина заведението предложи мелба, наречена Golden Opulence, която съдържа ванилов сладолед и златни пръчици. Поръчва се само с 48-часово предизвестие. През 2007 г. ресторантът надмина и това, като предложи сладоледен десерт с цена 25 000 долара. Той включва сладолед, какао и 18-каратова златна гривна с бели диаманти на дъното на чашата. Яде се със златна лъжичка с диаманти, която остава за клиента.

Даная ГЕОРГИЕВА


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-09-21&article=382536




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3808665
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия