Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2011 17:22 - Тайните на Мадарския конник
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3812 Коментари: 1 Гласове:
3



Мадарският конник бе избран за символ на България. В националното допитване той изпревари кирилицата, а на трето място българите класираха историческия хълм Царевец. Въпреки че повече от 1 милион българи подкрепиха древното изображение, малцина се замислят върху загадките, които то крие. Вече повече от век и половина, след като науката го преоткри, каменният ездач остава една от най-големите мистерии. Скалната икона, нямаща аналог в света, ту се приписва на траките, ту на прабългарите, ту на древна цивилизация с извънземен произход. Тази година се навършват 30 години, откакто ЮНЕСКО призна Конника за световен културен паметник.


Допингът

Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Познавачи твърдят, че белите и черни биополета в резервата могат да те изцелят или да те убият. Сутрин, още с първите слънчеви лъчи, в околността имало камъни, които са способни за излекуват всяка болест. Медитациите върху определени скални отломъци премахвали мигрена, стомашни болки и въобще цял ферман с болести. Грешна стъпка по тайнствените места обаче можела да доведе до силно влошаване на здравето, смятат радиестезисти. Те твърдят, че преди битка българските воини са лягали на местата, излъчващи отрицателна енергия. Така са получавали нещо като кръвожаден биодопинг, който е превръщал войската ни в машина за убиване. На това мистиците отдават успехите на Тервел, който стига с войските си чак до Константинопол и успява да помогне на Юстиниан II да си върне трона. 

Конника от Тибет

Мадарският конник е широк 3,15 м и висок около 2,90 м.

Местните жители разказват, че надписите около него се виждат най-добре следобед. Една от най-екзотичните версии за произхода на Конника, която те са чували, е свързана с далечен Тибет. Тя звучи убедително, защото лингвистичната реконструкция доказва, че названието на Конника идва от топонима Мандара. Елементите, изобразени на Мадарския конник - гега, ореол, жезъл и змия, са символи именно от планетарната индо-арийска религия митраизъм, твърдят учени.

Не само лингвистите, историци също безуспешно се опитват да разгадаят кой е тайнственият конник и какво е искал да ни каже авторът, издялал камъните над село Мадара. Едни твърдят, че зад древното изображение стоят траките. Защото само те са имали култ към конника ловец, пък и само те от народите в цялата Римска империя са притежавали уменията да дялат толкова прецизно скалата. Автохтонното население по всяка вероятност е увековечило някои от своите божества - Бендида, Артемида, предполагат археолозите. Други капацитети обаче бранят със зъби и нокти тезата, че Мадарският конник е дело на прабългарите. На скалата, изсечена на 23 метра височина в естествен размер, те са изобразили хан Аспарух, Тервел, Крум или Омуртаг.
 
Хороскоп

Един нов прочит на скалния феномен хвърли споровете в нова посока. Александър Хофарт доказва в книгата си "Изгубените кодове на древните българи", че Мадарският конник е древен хороскоп. А силно ерозиралият релеф отразява разположението на звездите в момента на основаването на Първата българска държава. В предните си лапи барсът (наричан лъв) държи змия. Тя символизира годината на Змията - 165 г. Тогава кан Авитохол създава Първата българска държава в Европа.

Кучето, което следва конника, е планетата Венера, която в този момент е могла да бъде наблюдавана много ясно след залеза на Слънцето като Вечерница.

Тази версия звучи все по-убедително особено след като в пещера на скалния комплекс бе намерен мраморен къс от сфера със зодиакалните знаци. Точно този зодиак на повече от 20 века стана атракция в музея в подножието на Конника. Сечивото на неизвестния шаман е във витрините редом с находки от езическото светилище "Даул таш" на старите българи.
 
Ездачката

Смела компютърна възстановка от преди година показва, че той всъщност е тя. Наметката (хламида), която досега се смяташе за част от облеклото на Мадарския конник, е косата на жена.

Учените отхвърлят категорично тази идея, основавайки се единствено на надписите на скалите. Любопитна подробност е, че при първоначалните изследвания йероглифите около каменния ездач не били открити. Това става години по-късно, по време на чествания по повод годишнина от обявяването на Мадара за историко-археологически резерват. Вечерта на тържественото събрание силни прожектори осветили Конника отдолу. Сякаш от нищото около тялото на коня и над главата на ездача се появили сенките на древна писмена. Датирането им като прабългарски обаче не означава автоматично, че нашите прадеди са мистериозните скулптори. Мнозина вярват, че идвайки по тези земи, хората на Аспарух са заварили Конника. И тъй като животното им е близко като светоусещане, са счели находката за знак от бог Тангра и са започнали да си пишат имената около езическата икона.

Стоунхендж

През 1995 година експедиция, която включвала археолози и един медиум, посещава мястото. Целта е с помощта на психометрията (свръхсетивен метод за изследване миналото на предмет или местност - б.а.) най-после да разкрие тайната на родния Стоун Хендж. Надежда за това дава едно явление, наречено аура на предметите. Кирлиановата фотография доказва по безспорен начин не само съществуването на човешкото биополе, но и че то насища дрехите и предметите, до които се докосваме. Това трябва да обясни картините, които контактьорката Мариана Везнева успява да усети като някакво ехо, идващо до нас през вековете. В състояние на транс тя се връща назад във времето до хан Тервел. Везнева вижда дървено скеле и работници, които обшиват паметника с метални листове: златни - за Конника, птицата и кучето, и сребърни - за звяра. По думите й убитото животно от композицията не е лъв, а е от типа на рисовете, дивите котки или барсовете. Феноменоложката успява да обясни и произхода на тайнствения пласт мазилка, който днес личи на няколко места. Това всъщност е лепилото, с което са били скрепени златните и сребърни плочи. Четейки по аурата на творбата, екстрасенската разкрива още, че преди 1300 години Мадарският конник е блестял с невероятна сила и при слънчево време е можел да се види от няколко километра разстояние.

Пещерата на Али Баба

Защитниците на най-фантастичната хипотеза редят, че Мадарският конник е изсечен от нашите прадеди в чест на последния владетел на Атлантида. Потомък на тази извънземна цивилизация е живеел по нашите земи. Той е загинал при мощно земетресение. Заклетите поддръжници на този мит твърдят още, че на скалното изображение атлантът не държи нито копие, нито пастирска гега, а мощен лазер, който е бил използван за преместване на големи и тежки скални блокове. Кучето е символ на мъдростта, знанията, уменията на атлантите, а лъвът е изразявал тяхната сила, мощ и величие.

Преди векове е имало още няколко изображения пред конника, които за съжаление са заличени, убедени са уфолозите. Едното е представлявало космически кораб с формата на елипса с лъчи, излизащи от него. Мнозина изследователи дори вярват, че за зад скалата има цяла система от тунели. В тях са скрити статуи от масивно злато, различни съоръже ния на атлантите - летателни, строителни и транспортни апарати. 

Биляна Веселинова
Любомир Старидолски

--------------------------------------------------------------------------

Конникът обаче е като връх на айсберг в мистичната история на цялата местност. Тук могат да се видят светилища, езически капища, християнски черкви, параклиси от няколко епохи. Заради енергийната си сила още в древността в подножието на величествените скали са градени храмове на божествата. В дъното на една от пещерите лежи голям камък с правилна четвъртита форма. Върху горната му стена са издълбани три предхристиянски кръста. Не само хората с особена чувствителност, а и почти всеки от туристите може да усети с ръка топлината, която излъчва скалата. Достатъчно е само минута да подържиш дланта си над камъка и енергията на тялото ти се обновява и пречиства.

В Мадарската голяма пещера от векове съществува древно тракийско светилище на трите нимфи - покровителки на водата, горите и природата. При силен дъжд по издълбани в скалите улеи от каменната козирка се излива истински водопад от лековита вода.
 



Гласувай:
3



1. hadzapi - Според
10.09.2011 17:36
Според Спас Мавров "българин" е титла, а не народност. Ние живеем в дванадесетата България и Мадарския конник не бил направен от Тервел, а е оставен за белег, за да може Аспарух да го намери... Много интересна друга информация дава този автор за България в една от книгите си "Колобар".

http://vaseto.info/books/41.doc - стр.8

http://www.iskri.net/statii.html

http://www.iskri.net/spas_fr.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3796961
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия