Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 20:48 - За плановете и октавите. Малко за музикалната терапия
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1783 Коментари: 0 Гласове:
2



"Седем плана, седем подплана, седем субплана, а всеки субплан може да бъде разделен на още седем ноти и тогава ще се получи октава. Всеки план е 49 октави, преминаващи една в друга. Целият Свят е една голяма октава, която на свой ред преминава във висша. Идеята на Логоса, спускайки се на Земята, върви по различните ноти в различните октави – получава се музикална тема, а историята на Света е симфония. И когато Божествената музика зазвучи без фалш на всички нива – на Земята ще се установи Царството Божие.

Всеки човек може да бъде описан с ноти, ако имате необходимите знания. И когато музиката звучи без фалш – човекът е здрав, преуспява и е открит за всичко светло. Има и такъв метод за лечение – с музика. Лечителят подбира необходимите ноти и октави на музикалния инструмент, пациентът слуша и за сметка на това се излекува. Съществува дисертация на един американски свещеник „За влиянието на нотата „ла” в камбанния звън върху раковите тумори.”. Слушайте добра класическа музика, учете на нея своите деца. Това ще ви помогне много и по Пътя, и в обикновения живот. Но избягвайте модерните „металисти” – това са деструктивни звуци. Ние не сме против съвременната музика. Има множество талантливи и красиви естрадни композиции. Но ние сме против разрушенията и дисхармонията, които носи в звука стилът „метъл” и други подобни. Това са много сериозни и небезобидни неща."

......................................................................

Всички хора могат да се разделят на седем типа в зависимост от тяхната способност да възприемат един или друг лъч. Тибетеца".

...................................................................

Историята на света се определя от възникването на идеи, тяхното приемане, трансформирането им в идеали и от това, с което те, в края на краищата, биват измествани от новите идеи. Именно в областта на идеите човечеството не е свободен агент. Щом идеята стане идеал, човечеството може свободно да го приеме или отхвърли, но идеите идват от висшия източник и се внедряват в ума на расата независимо дали хората искат това или не. От употребата на тези идеи, които въплъщават Плана на Планетарния Логос, зависи бързината на човешкия прогрес или неговото забавяне поради отсъствие на разбиране.

Когато Лъчът идва от космоса, той трябва да бъде приет от някого на Земята и да бъде изпратен до хората. Тогава в света се раждат Великите Учители. В дохристиянската епоха това са били Кришна, Мойсей, Буда и много други. Посредством религиозно-философските учения те внедрявали в масите определени идеи, съответстващи на този или онзи Лъч, а също така и на стадия на развитие, на който се е намирало в този момент Човечеството. В своя корен нито едно учение не противоречи на другите. Всяко учение винаги се основава на предишното, развива същите идеи или ги видоизменя за текущия момент и за тези хора, на които се дава, а след това и самото то служи като база за следващия Учител. Иисус Христос е развил идеите на юдаизма, принесени в света на Мойсей. По нататък – върху основата на едно и също Евангелие Човечеството е получило три основни християнски религии: католицизъм, православие и протестантство. Всяка от тях се е появявала в своето време и е била внедрена сред определени народи – тези, за които тази религия е била предназначена. Така действат Великите Учители и техните последователи приемат Лъча и го разпределят сред човечеството съобразно времето и обстоятелствата."

Превод - Еми Манолова


-----------------------------------------------

Музикалната терапия

Флейтата уравновесява работата на черния дроб и зрението. Китарата хармонизира работата на сърцето. Клавишните инструменти активизират работата на стомаха. Саксофонът благотворно действа върху бъбреците.

Барабанната музика може да ни даде някакъв тонус, да ни повиши насторението, даже понякога да ни повиши самооценката. При всеки е различно. От една или друга музика на нас ни се иска да се движим, а някои музикални композиции предизвикват у нас желание да пуснем една сълза. Това е така, защоот музиката чрез слуховият анализатор попада в кората на главния мозък и влияе на душата първо, така, и естествено е реакцията на всеки да бъде различна. Това е реакция на вегетативната нервна система и в зависимост от това, какво имате, ако е синдром на хроничната умораи потене от живота, то ви се иска да си поплачете, а обратно, ако състоянието ви е достатъчно хубаво, то ви се иска  даже да потанцувате.

Музиката е вибрация, вълна, от физиката е известно това, и попадайки в кората на главния мозък влияе на органите. Струнните инструменти при правилно съотношение влияят на сърцето.

На органите на малкия таз влияе тръбата.

Всеки орган има възприятие на един или друг инструмент.

Понякога ние интуитивно пускаме една или друга музика, без да подозираме, че музиката често ни помага да преодоляваме някакви сложни житейски ситуации, именно въздействувайки върху органите и душата на човека, което е най-важното.

Това е музика, която има определена тоналност, определен ритъм, определени инструменти, даже определено количество време да се слуша за лечение. Музиката трябва да е (ако ние говорим за лечебна музика) не по-малко от 8 мин. Тя е насочена за терапевтичен ефект и тя помага именно след 8 мин., организма започва по някакъв начин действително да работи, повишава се имунната работа на органа, веднага реагира нервната система, повишава се общият имунитет, нормализира се кръвното налягане и по такъв начин, ако човек редовно прослушва целевите музикално-терапевтични програми, те ще му въздействат.

От Чайковски от "Годишните времена", "Есен" , тя е за подготовка към зимата.

Целева музика днес създават хора, които знаят какво е това. В частност и аз с това се занимавам (става въпрос за интервюираният Рушель Блаво), създават се произведения.

Като цяло ние разбираме, че по същност хората еднакво възприемат музикатаа и затова отначало се изучава тиналносттау ритъмът, динамиката и по-нататък се отделя продуктът, който го слуша всеки човек и тъй както при нас слуховият анализатор възприема, то така и организмът приема звуковата вълна, а вълната това е вибрация, тя попадайки, по определен начин започва да предизвиква резонанс.

Ако се включи много силна музика с тежки инструменти в продължение на повече от 2 часа, това влияе на нашият слухов анализатор и това предизвиква нервен потрес.

Нека да дадем съвет на зрителите - че интуитивно  сърцето няма да измами, затова, ако някаква мелодия ви предизвиква раздразнение, то по-добре не я слушайте, и обратно, музиката, която създава добре настроение и прилив на сили, енергия, то тя трябва да се слуша по-често.

Забелязва се, че през 60-те и 70-те год. музиката е основно тъжна.

Музиката влияе и на животните.

Текста играе голяма роля, разбира се, когато ние разбираме думите, значително по-дълбоко съпреживяваме даденото музикално произведение.

В същността си съществува музика целева, естетическа и ритуална.

В зависимост от разбирането на музиката и думите, даже, ако човек няма слух изцяло, той в същност влиза или в състояние на изчистване или в състояние на  удовлетворение или някакви още по-дълбинни процеси докосва музикалното произведение.

Съвет към зрителите - колкото може повече пейте, колкото може по-често слушайте тази музика, която на вас ви харесва и вреда няма това да ви нанесе. Но, единственото, което забелязали учените при изследване, е, че такава музика не трябва да се слуша повече от 2 часа на ден. Повече от това време вече музиката няма да оказва никакво въздействие.

Есенно време - "Аве Мария", "Лунната соната", има достатъчно широк спектър от музик. произвед., които помагат на организма да преодолява такива резки смени на температурите, когато е ветровито времето, когато е много мрачно настроението, изобщо да се отстранява мрачното настроение помага мажорната музика.

При тревожност - валсът на Щраус.

"Лунната соната" - при раздразнителност.

"Аве Мария" - може да снеме умората и някакво раздразнение.

Барабан - гръбначният стълб

Обой - жлъчката

Арфа - белият дроб

Стомах, храносмилателна система - пиано и др. клавишни инструменти

Флейтата и клавишните инструменти - повишават общия имунитет

Струнните инструменти е особено добре да се слушат сутрин за въздействие върху сърцето.

Отделителната и половата системи -  саксофон, изобщо органите на малкия таз.


превод: хадзапи



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785989
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия