Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 16:17 - Още за Атлантида
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
0



"...Расата на първите атланти действително е била червена. Вече в един по-късен период, по времето на средните атланти, от Плеядите се взема решение за обогатяване на техния генофонд. И тогава в подземните лаборатории на Плеядите се разработва ген с допълнителен цветови спектър, който създава бялата раса на атлантите.
...
Изминава дълъг период от време, но обучението на бялата раса върви успоредно с обучението на червената. Знанията обогатяват и двете раси и едва тогава започва разселването им. Първите атланти, тези от червената раса, тръгват на запад и започват да се заселват на териториите на днешните Америки, както и на юг от тях по непотъналите по това време земи, част от които днес са много острови в Тихия океан. Белите атланти се разселват по териториите на днешните Европа, Азия и Афпика. В периода на разселванета е имало представители на атлантите, съдържащи гена на двете раси.
...
Превозните средства на атлантите не са като нашите... Те са използвали създадените от лемурийците машини, защото са възприели от тях принципите и технологиите за конструиране и задвижване на съоръженията си. Използвали са слънчева енергия, генератори за трансформиране на енергийни потоци в необходими за корабите стойности. При атлантите голяма част от съоръженията, употребявани в различни области, са се задвижвали с "пси енергия" в съчетание със слънчевата енергия под определен ъгъл и насоченост. Широко приложение са намирали енергиите, получавани на принципа на пречупената светлина с помощта на огромни скално-кристални огледала.
...
Великата Шамбала се изгражда по времето на първите лемурийци. Висшият разум е възложир на лемурийците мисията за построяването й, като са били подпомагани от специалисти по изграждането на подобни градове от други части на Вселената. Имало е представители от Орион, Призма-3 и Стрема, както и от други галактики. За прокопаването на земята са използвали лазерни уреди, имащи от ПИ Делта от върховата зона на енергийния спектър в зона Алфа - Гама.
...
Атлантите са създавали полета на материализация и дематериализация, както и на скоростно преминаване в 4-то и 5-то измерение. Пирамидалните структури от тяхното време се различават от тези на лемурийците по посоката, по която са ориентирани спрямо основните в космическата карта обекти, поради настъпилите промени в ориентацията на магнитната ос и траекториите на някои космически обекти.

...

Подводните градове, които атлантите изграждат са устроени на 2 принципа - подводни архиви, свързани с информационните канали до всички точки на Галактиката и до Акаша. Другите градове са от смесен тип - жилищна среда, съчетана с подводни мини за добив на злато и диаманти, както и почивни бази. Атлантите са използвали и час от градовете на лемурийците, които са наследили. Не са правили никакви преустройства в тях, съхранили са архитектурата и подредбата им.

...

През целия период на съществуването си атлантите попълват генофонда на Земята с представители от различните епохи и периоди на своето развитие. По време на късните лемурийци, успоредно с атлантите, на Земята живеят и представители на друга цивилизация, идмащи от Галактиката на голямата спирала. Те се отличавали с огромните си размери и до днес са останали в спомените на хората като великани. Били са тук и по времето на атлантите и напускат Земята с изчезването на последните им представители. Целта на тяхното пребиваване е била да подпомогнат двете цивилизации в изграждането на по-добри и енергийно усъвършенствани транспортни коридори за захранване на подземните градове и бази.

..."

От "Тайните подземия на Б-я" от М. Миланов
......................................................

Терра инкогнито - това била Атлантида до скоро. И нищо, освен казаното в дълбока древност за нея, не било известно. Сега положението започна да се променя: специалистите признаха автентичността на древната книга, посветена на удивителните страни в зората на цивилизацията. Сред тях е и Атлантида. А екстрасенсите приели от ноосферата съобщения, косвено потвърждаващи сведенията на тази книга. Остава всичко това да се разбере и приеме.

Още през 1969 година в библиотеката на Леварден, административен център на провинция Фризландия, намираща се в северна Холандия, се появил старинен ръкопис. Около нея се разгорели яростни спорове. В ръкописа се съобщавало, че записите се отнасят към времената на атлантите, а написани били от неизвестен автор 3449 години след ужасната катастрофа и потъването на Атлантида. Но по данните от Платон, античен философ, писал за Атлантида, катастрофата се случила много отдавна - в десетото хилядолетия преди нашата ера. Получава се, че древната книга е писана около 7000-8000 години преди нашата ера и в този случай тя е с хилядолетия по-стара от всички известни на науката писмени паметници от миналото. Съществувала ли е толкова отдавна писменост? Неотдавна на този въпрос се отговаряше отрицателно. Докато професорът от Миланския университет Радивое Пешич, югославянин по произход, не намерил на стръмните брегове на Дунав писмени знаци, приличащи на етруските. Като изследвал находките на археолозите от този район, той съставил най-древната азбука в света от 48 знака.

Неговата работа взривила научните среди. Получило се, че книгата от Фризландия действително е могла да бъде написана много отдавна. И това веднага премества в трудно представимо далечно минало не само източниците на писменост, но и първите стъпала от стълбата на нашата цивилизация.

Още по-голямо изумление предизвикват съобщенията в книгата за океански плавания на кораби, за търговия между континентите, за известни капитани, ходили до Атлантида и обратно. Всичко това - хилядолетия по-рано от появяването на най-примитивните лодки.

Ето какво съобщава книгата за катастрофата:

"През цялото лято Слънцето се криеше зад гъсти облаци, като че ли то повече не искаше да гледа към Земята. На Земята цареше тишина, влажна мъгла, сякаш мокро платно беше надвиснало над жилищата и нивите. Въздухът беше тежък и гнетящ, и хората не знаеха радост и веселие. Тогава и започна земетресението, като че ли предвещаваше края на света. Планините избухнаха в пламъци - някои пропаднаха в земята, а други се издигнаха по-високо.

Страната, която мореплавателите наричат Атлан изчезна, а разбеснелите се вълни толкова високо се повдигаха над планините, че тези, които се спасиха от огъня, бяха погълнати от морската бездна. Земята гореше не само в страната Финда, но и в Твискланд. Горите пламтяха, а когато вятърът духаше оттам, цялата страна се покриваше с пепел. Реките измениха своето русло, в техните устия се образуваха нови острови от пясък и наноси. Това продължи три години..."

Трудно е да се разбере за какви страни, освен Атлантида се говори в книгата. Някои атлантолози смятат Твискланд за Германия. Но германците дошли в Европа от Азия, за което има съхранени писмени източници - и дошли в доста по-късно време от написването на книгата, когато никой вече не говорел за гибелта на Атлантида. Възможно е следното заключение: Германия се е намирала тогава на друго място. Но тогава и жителите на Фризландия (фризи) следва да са били на друго място. Те дошли на територията на днешна Холандия от Фригия. А Фригия се намирала в Мала Азия. За това говорят археологически находки. И не само те. Ето загадъчна фраза от книгата:

"Много страни изчезнали под водата, появили се нови континенти, в Твискланд били унищожени половината гори, народа на Финда се заселил на безлюдни земи, а местните жители били или изтребени, или взети в робство."

Възможно е книгата да съобщава за глобалното преселение на народите след бедствието. Но от ръкописа са останали само фрагменти. Не е изключено, че пълният вариант на книгата, ако бъде намерен някога, ще може да даде сведения за първата родина на много народи, включително и за фризите. Да отбележим нелогичността на неизвестния автор на книгата. Той говори за безлюдни земи, на които се заселил народа на Финда, а в същото време - за вземане в робство или за изтребване на местното население.Възможно е тази логическа грешка да са допуснали преписвачите на книгата, а не самият автор. А че книгата е била преписвана, това не подлежи на съмнение.

Странни имена се срещат в тази книга. Например Нееф-Туна. Това е командващ на флотилия. От неговата флотилия се отделили кораби, под командването на капитан с име Инка. Инка тръгнал към западната част на океана. Там той се надявал да намери непотопени части от страната Атлан. Моряците даже мечтаели да се заселят там. С какво е могла да ги привлече тази страна? Вероятно с нейните чудеса, Атлантида е била център на света.

Името Нееф-Туна извиква в паметта лика на древния бог на морето Нептун. Римляните не случайно са го почитали. В книгата направо се говори, че Нееф-Туна отправил своите кораби в Средно (вероятно Средиземно) море - след като Инка тръгнал на запад към потъналата земя. Може да се допусне, че древният капитан е бил обожествен именно тук в Средиземноморските страни. Други атлантолози говорят и за обожествяване на Инка, който би могъл да предаде своето име като основател на цивилизацията на инките, неизвестно откъде дошли в Америка.


превод: mvm



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786085
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия