Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 14:14 - Кивотът, Храмът на Соломон, Моисей и др. - някои хипотези
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5330 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една хипотеза за евреите, кивота и Моисей:

"- ... Моисей е роден в древен Египет. Е, не се обиждай от въпроса, но знаеш ли къде се намира древен Египет?
- Естествено в Египет.
-Ето това е голямата заблуда за хората по света. И учените грешат.
...
Древен Египет е днешна Б-я. Тук е роден Моисей, тук умира и тук е погребан. Той не се ражда случайно на бълг. земя, а носи в себе си кода на висшите атланти, трансформиран в човешки ген от съвременната цивилизация.

- В Библията пише, че Моисей е водил еврейските племена 40 год. из пустинята.
- През коя пустиня, знаеш ли?
- През Сахара естествено.
- Вярно в Библията пише, че Моисей е бродил 40 год. из пустинята и свързват пътуването му с Египет и Сахара. А в действителност описанието се отнася за българската Сакар планина.

...

- Но защо никой от учените не установява това неправилно описание с местоположението на територии?

- Поради липса на друг източник, описващ събития преди хилядолетия, освен Библията. А тя гради основите си върху древните шумерски писания.
И още нещо, Библията, която днес познаваме, е втори преиначен препис от истинската Библия. Не случайно преводът е направен от арамейски на еврейски...

... В мен възникваха все нови и нови въпроси, които трябваше да се уточнят. Щом Моисей е роден в земите на днешна Б-я, къде е тогава Червеното море, през което са минали евреите?
Тук съвсем се обърках.Не можех да разбера как така, хем сме българи, а в страната ни има и египтяни? Кои са българите, кои евреите и кои египтяните?

...

- Прав си, нямаш данни с които да направиш съпоставка. А това, което ти липсва, за да си изградиш представа за древността е, че през вековете, отразени като библейски събития е имало много миграции и разселвания на народите. Земите, които се наричали Древен Египет по времето на Моисей са се намирали на територията на днешна Североизточна Б-я.Там е имало море, следи от него днес са открити в района на Провадия.
Наричали са го Червено море, защото почвите  и скалите около това море са имали червеникав цвят. Били са богати на медни руди и злато. Когато Моисей напуска Египет, преминава точно това море и се насочва на юг-югозапад.

- Преминаването на евреите през това море, разделило се на две, измислица ли е или отразява някакъв природен феномен?

- По това време е имало сериозни магнитни процеси дълбоко в подземните нива, близо до земното ядро. Тези магнитно-енергийни трансформации са предизвикали силни отливи, разделящи морето и последващи мощни приливни вълни. Тези вълни са върнали водните маси обратно в басейна им и са запълнили отворилата се суша. Това е причината за поглъщането на голяма част от войската на фараона. Няма нищо фантастично, а съвпадение на природни катаклизми.
...
Запомни, египетският народ от старите библейски времена, населявал днешните български земи и основал първия Древен додинастичен Египет е клон на траките, предприели разселване по тези земи векове преди това. Тази е причината да се намират общи символи и прилики в древните писмености на траките и египтяните. Това обясвяма и управлението на част от българските земи от фараони.
...
- Във вековете, преди описаните събития, древните траки-българи са дали началото на юдите (юдеите), еврите (евреите) и първите египтяни (егирати - идващи от траките, от Ра). В по-късните библейски времена е имало вражди, борби за власт и поробване, надмощие, асимилация и т.н. между народи с общ корен, с общ произход - между братя, каквито са помежду си евреите и египтяните. Това е основата на тежката карма, която придобива Б-я още в най-древни времена - кръвта, пролята между произлизащите от един род, братоубийството.

...

Моисей е роден  и погребан в Б-я. Получил е тук скрижалите и инструкциите за създаване на кивота. Никой досега не е могъл да определи какво представлява кивотът. Време е да попитам за него.
- Кивотът представлява комбинация между микрогенератор на Алфа вълни от средно вълновия спектър и лазер, трансформиращ материята в енергия и материализиращ определени вълни в съответна материя, кодирана в зададените параметри. Инструкциите за конструирането му се съдържат в скрижалите на Моисей. Там са и напътствията за използването и различните му функции. Моисей го сглобява и му "вдъхва" живот с разрешението на Висшите учители, които му дават инструкциите за това.

- Но в Библията пише, че Кивотът е произвеждал небесна манна, с която са се хранели?
- Истина е. Небесната манна е произвеждана с помощта на кивота, използвайки една от функциите му за материализация на енергиите. Представлява висококалорична енергийна смес, под формата на дребни "питки".
- Знаем, че на няколко пъти Кивотът е бил отнеман...
- Да, Кивотът е бил отнеман на няколко пъти, но винаги се е връщал при законните си притежатели, в исконните си земи - България. Същата е и съдбата на Скрижалите, които се намират в подземията на остров св. Иван. Кивотът ще бъде открит и използван след време, когато Висшите учители дойдат отново на земята и дадат разрешение за това...

- Къде се намира сега Кивотът, Учителю?

- Кивотът се съхранява в Родопите, близо до Кръстова гора. Затова хората там усещат прилив на енергия, а някои получават и изцеление. Той е в труднодостъпна част на планината, където няма населени места и пътища, дори и пътеки. Самото място, където се намира входът за кивота е сухо и обезлесено и обхваща площ от около 20-30 кв.м.


От "Тайните подземия на Б-я"от Милан Миланов

...........................................

...
- Няма как да знаеш, че страната Офир и Пунт, в древността е известна още и като Орфеев понт. Да, с неизвестното днес име, се е наричало малко, затворено море между сегашните Странджанско-Сакарски масиви.

- Никога не съм чувал за това море.
- Но го е имало. Преди водите да навлязат и образуват водния басейн, на това място е съществувала неголяма долина, в която е бил разположен атлантски град. Градът е служел за като разпределителен център за златните метали и произведения. Складовата база се е намирала на 2 нива под самия град и до там се е стигало през 2 широки входа - тунели. Извозването до повърхността е ставало със специални вагонетки, задвижвани от енелгоизлъчватели. Ето това са Соломоновите златни рудници.

- Как Соломоновите кораби са пристигали до този град? Нали казваш, че там тогава не е имало море? И още нещо, в Библията пише, че Офир и Пунт са доставяли маймуни, сандалово дърво...
- На територията на днешна Б-я, в годините описващи библейските събития , е имало не само маймуни и сандалови дървета. Климатът е бил различен, природата също. Растели са палмови дървета и гори, подобни на тропическите, в които са живеели лъвове, слонове и животни, характерни за този климат. Земите ни са били райски, богати с животински и растителни видове. Релефът сащо е бил различен. В древните географски карти може да се види, че моретата в района са били свързани помежду си от дълбоки, плавателни реки, по които корабите са се придвижвали от море в море и от територия до територия.

- Но ние нямаме тези карти.
- Но ги има на много места. В подземията на атлантите, както и в подземията на първите траки. Редом с картите и съкровищата има и много предмети, доказващи това, а също произведения на изкуството и други ценности.
- Не уточни къде се е намирал подземния град, от където се е доставяло златото.

- Намира се под някогашния Орфеев понт, на север от основния Сакарски масив. Там сега растителността е гъста, все още е незаселено и природата е запазила свежестта и красотата си. Голям е този град. В него има много тайни и богатства, които един ден ще променят не само историята, но и ще допринесат за израстването на страната в културен и икономически план. Времената се сливат и моментът за това наближава.

- Този подземен град има ли връзка със златния град, в който е живял Моисей?
- Връзка има, но Моисей е живял и творил в друг град. Златният град, в който е живял Моисей се намира под земята на крайните Странджански масиви, близо до река Велека. В тази местност има подземна река, която дава част от водите на вливащата се в Черно море река Велека. Градът не е много голямо, но съхранява част от древната история не само на първите траки - българи, но и на атлантите, които са го изградили по времето на 2-та династия на средните атланти.

- Ще те помоля да ми опишеш храма на Соломон.
- В литературата има сведения за него. Но щом желаеш ще прибавя и това, което знам. Соломоновият храм представлява изключително красива от архитектурна гледна точка, постройка. Представи си ритуална зала, заобиколена с по-малки музейни помещения, където са изложени произведения на изкуството от времето на атлантите до съвремието на Соломон, донесени от различни краища на света. Под храма се намирали подземията, в които Соломон е съхранявал товарите с богатства, идващи от Офир и Пунт. Освен много злато и скъпоценности, в подземията се е намирала и голяма част от библиотеката на атлантския град, криеща много от тойните на древните. Соломоновите архиви съдържат богата информация, както за древните, така и за съвременниците на тогавашните исторически събития. Съхранени са сведения за най-важните родове и династии от нашата цивилизация.

- От този храм тамплиерите изнасят...
- Тамплиерите изнасят голяма част от теци архиви и съкровища, но не всичко. Било е непосилно за тях.
- Къде са сега тези архиви?
- Ръкописите от Соломоновите архиви са занесени в Южна Франция, и по-точно в подземията на град Каркасон. Там са съхранени и тайните на тамплиерите.
...


От "Тайните подземия на Б-я"

----------------------------------------------------------

"Арамейският език е изгубеният език на първите траки-българи. Той е бил видоизменен атлантски диалект, който първите потомци на бялата двойка Адам и Ева са усвоили от атлантите и са приспособили към своите говорни специфики. Арамейският език и писменост са в основата на българската древна писменост, загубена и забравена с времето. при идването и заселването си по тези земи, древните траки са донесли и арамейският език, на който са писали и говорили. На този език те написват първата, оригинална Библия.
- Къде се намира тази Библия?
- В Б-я. Съхраняват се няколко екземпляра в подземието на остров Св. Иван до Созопол. В златни съндъчета със специални обкови и инкрустации. Съхраняват се в помещение, в което има силна въздушно-енергийна защита. Там са и скрижалите на Моисей. Времето за изваждането им наближава, но това няма да стане преди отварянето на Голямата врата."


От "Тайните подземия на България" от М. Миланов








Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minavamottuk - Да си кажа право ,след Спараток това е другото скандализиращо мнение за произхода ни.
20.08.2011 14:27
Чудя се дали няма да се разгори и тук някакъв спор и ненужни обиди. Дори да е измислица е красива...
цитирай
2. hadzapi - Не се притеснявайте за това нещо.
20.08.2011 15:43
Не ми се иска в блога ми да има спорове с размени на обиди и това нещо тук не би се допуснало.

Хипотези има най-различни и няма нищо невъзможно в безмерния Безброй.

Правото е на всеки да вярва или не, да приема или не дадена хипотеза. Но без обиди на едни спрямо други. :)

Във всяка хипотеза има красота, може да се приема и като красива приказка, може и като истина и да се опитва да се напасне информацията спрямо други информации. Всичко е и многоизмерно, не само линейно.
цитирай
3. анонимен - ot juli
22.08.2012 23:16
/izvinqvam se za latinicata/pro4etoh go nqkolko pati,mislih mislih i pod saznatelno re6ih ,4e napisanoto e vqrno.Nqkade bqh 4ela ,4e goren egipet e BALGARIA a dolen egipet si e egipet.Interesno e ! SAS zdrave !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785612
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия