Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2011 21:44 - Хиперборея
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3344 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.08.2011 21:49


Стари записи, традиции и вярвания свиделстват, че първата земна цивилизация се е появила в далечния север, преди да го покрият ледовете на Арктика. Според легендите, нашите предци са се спуснали от "Земята на Боговете", "Вечната Земя", "Неунищожимият остров", необикновени царства на светлината , които се намират над или зад Северния полюс. Д-р Цейс, Директор на Интернационален институт за изучаване на междугалактичните колонизации счита, че същества от други планети са донесли цивилизацията на Земята, преди 10000 години. В Библията - Битие това едва е загатнато. Навсякъде, където се говори за т.нар. Небесно Царство, от което иде Исус, повече не се споменава нищо. За тази тайна "светите отци" на християнската религия мълчат. Тя, обаче, е спомената в гностичното евангелие на Юда ето тук - в този пасаж: Юда му рече: Аз знам кой си и откъде си дошъл. Ти си от безсмъртното царство Барбело. И аз не съм достоен да изрека името на Този, Който те е изпратил. Хиперборея ли е Барбело?

Легендите твърдят, че хиперборейците са били извънземни, които движейки се из Вселената, са колонизирали част от Земята. От тях са произлезли предците на бялата раса. Голям катаклизъм унищожил Хиперборея и третият цикъл от човешкото развитие продължил на великия континент Лемурия, разпрострял се преди много милиони години върху по-голямата част от Пасифика - от Антарктика до Индия. На него се спуснали боговете. Лемурианите изглеждали като днешните американски индианци, с мекосинкаво нюансиран цвят на кожата, непропорционално голяма глава, много високо чело, в чиито център се намирала издатина с големината на орех, известна като "трето око". То било доказателство за високо развита психика. Лемурия също изчезнала по време на голяма катастрофа и за нея останали само легенди. Атлантида е неин наследник, цивилизацията на Атлантите последва тази на Лемурийците. Но началото идва от Хиперборея.


Lucia_free


"През настоящият прецесионен цикъл вълната на духовно развитие на населението в Голяма Европа /вкл. и сев. Африка и предна Азия/ няколко пъти е сменяло посоката си от север на юг и от юг на север, подхранвано от трите основни "фунии" , през които тук проникват по-висши енергии - тази в южните склонове на Атлас, другата около пирамидите в Гиза и третата - на север, в района на Меру. В един определен момент - преди около десет хиляди години - духовният център на Европа е бил и в Свещена Тракия, и за това могъщество и досега има запазени спомени /а и други неща/ в астрала на тази наша област."

valentinus


"В пустинята Гоби има не една, а много открити мумии, с лица, определени като европеидни от антрополозите и много напомнящи тези на днешната бяла раса.

Чували ли сте за Абарис? Платон го споменава в диалога си Хармид като Абарис Хиперборееца. Абарис е лекар, свещеник и пророк на Аполон, който посещава Гърция на няколко пъти и от когото гърците научават, че болестите на тялото идват от противоречията в душата и са тясно свързани помежду си - нещо заложено във философията на питагорейците и платоновите ученици. Интересното е, че Платон го споменава като един от т.нар. от гърците "тракийски лечители". В мита за Абарис се разказва как Аполон му подарил златна стрела, с помощта на която той е можел да лети над цели континенти и морета без да се храни с дни, да лекува болните, да предсказа бъдещето и да върши чудеса. Споменава го и Херодот в своята История. Между другото, древните гърци са наричали остров Исландия с името Хиперборея, така че нищо чудно той да е една останка от този древен свят."


Lucia_free


"Зад Рипейските планини от другата страна на Аквилон, щастлив народ живее, който се нарича хиперборейци, достигащи до много дълъг живот и са прославени с чудни легенди… Там не са известни раздори и болести… Смъртта идва само от пресищане от живеене. Не се съмнявайте в съществуването на този народ."

Плиний Старши - "Естествена история"

Рипейските планини е древното название на Хималаите.


Във "Веда" също могат да се открият с това име:

Голямо заледяване донесе вятъра до земите арийски.
И покри всичко с белия си плащ.
Нямаше храна за хората и животните в това време.
И започна Голямо Преселение
на потомците на Рода Небесен зад планините Рипейски,
които защитават западната страна
на Святата Рассения.

С последното име са наричали Сибир. Тук четем, че народът, който Плиний упоменава като хиперборейски, е наречен още Рода Небесен във Ведите. Там пише също за страната Даария - в древността съществувал в Северния Ледовит океан огромен остров, наричан Даария, където хората живеели доста дълго, според някои данни до 1000 години. По средата на острова-държава се намирала огромната планина Меру. Меру от санскрит значи Мир. Жителите на Даария са се наричали потомци на Небесния род. Има хипотези, че на Земята се е разбило космическо тяло, състоящо се от лед, което разрушило ледената шапка на Северния полюс и създало условия за разместване на континентите. Континентът-остров Даария започнал да потъва в океана. Потопът е бил бавен, не както при Атлантида, която потъва много бързо. Ледникът от Северния полюс започнал своя дрейф по посока на екватора.



Ето още нещо интересно във "Ведите":

И ще унищожат Ний и Стихия тази Земя.
И ще се скрие тя в дълбините на Великата Вода.
Така, както в древни времена се скри в дълбините
На Северната Вода Свещената Даария…
Боговете на расата ще спасят праведните хора
И Сила Небесна ще ги пренесе на изток
В земите на хора с кожа на мрака.



"Според разкопките и геофизиците катаклизмът в Северния Ледовит океан, поради който Хипербория потъва, започва преди около 118 100 години и потъването завършва преди около 111 810 години приблизително. Преди този период на континента е процъфтявал т.нар. Златен век на човечеството. Т.нар. арии или хиперборейци мигрират от прародината си от север на изток и на юг, за да се избавят от потопа."


Дадено от: Лучия Фри




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785555
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия