Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 18:08 - Омагьосаната принцеса
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3894 Коментари: 2 Гласове:
3



Принцесата-грозното патенце


Това е една история за съвсем обикновена омагьосана принцеса. Както винаги зла магьосница я омагьосала. За да го направи една зла магьосница причина все ще си намери. Тази още не я била намерила, но принцесата от години страдала, превърната в грозно патенце. Както всяка магия и тази не била неразрушима. Защото до всяка зла магьосница има по една добра фея, която ако не може да отмени магията, то поне я прави уязвима, дава и условие което да я развали.

Условието било съвсем обичайно. Трябвало да се намери един момък, който да я обикне такава каквато е.
За принцесата то било, все едно е неизпълнимо. Защото кой би обикнал момиче, приличащо на пате, било то и принцеса. И как изобщо някой момък би разбрал, че тя е омагьосана принцеса, след като не изглеждала такава. Нямала копринена разкошна рокла, ни сатенени пантофки, а коронка... изобщо. Ходела в дрипавите си дрешки клатушкайки се като пате.

Принцове много я отминавали устремени към короновани девойки, тип Мис мокра фланелка. Веднъж дори за да и се присмеят сложили върху рошевите й коси короната на победителката и се забавлявали със унижението й. Дори принцесата вече не си спомняла, че е принцеса, но все й се струвало че е. Когато затворела очи, се виждала предишната. Тогава се усмихвала. Един път, когато така със затворени очи се усмихвала, минал един странен момък.

- Имаш много хубава усмивка - й казал той.

Принцесата се стреснала, не може на нея някой да й казва това или пък е поредната подигравка. И се натъжила пак.

Той повече нищо не казал. Отишъл си. И тя станала още по-тъжна.

На другия ден, точно когато тя унесена гледала причудливите форми на облаците и замяна от вълшебството им, не забелязала как някой приближил, чула:

- Имаш много красиви очи! - това бил пак същия момък. Не приличал да се подиграва, а и наоколо нямало никой, било странно че той говори така.

Помълчали и той пак си отишъл.

На следващия ден, когато тя поливала цветята той отново се появил:

- Имаш най-нежните ръце.

Този път нещо се усмихнало в принцесата. И тя почти се усмихнала и момъкът се усмихнал. Усмихвали се известно време и той, както винаги си отишъл.

Така идвал той всеки ден и казвал нещо, после си мълчали и се усмихвали. Докато един ден той не приближил толкова близко, че усетила дъхът му и тогава той я целунал.

Чувството, което изпитала принцесата било нещо, което не може да се опише с думи. Сякаш безброй звезди избухнали в нея и се разпръснали из Безкрая.

Чувствала целия свят красив и осветен от светлина.

Когато момъкът отдалечил бавно устни от нейните, видял, че неговата приказна принцеса, като по чудо се е преоблякла с копринена разкошна рокля, сатенени пантофки и коронка в косите.

Това било по-различното което видял след развалянето на магията. Защото магиите на злите магьосници толкова могат, да омагьосат дрехите. Но за чистите сърца, виждащи отвъд тях магииите са неподвластни.


Ерато



Гласувай:
3



1. gita969 - Да, очите са
11.07.2011 18:24
прозореца на душата. И много хубава приказка в актуален вариант.За тези, които я попроумеят в истинскиа й смисъл.
цитирай
2. hadzapi - Да,
11.07.2011 18:52
актуална е и дано се разбира смисълът й...

:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3801408
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия