Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2011 13:03 - НЛО
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1589 Коментари: 0 Гласове:
1



image
НЛО не са просто интересни разкази, а информация, която може да се окаже тясно свързана с науката. ЛЮДМИЛА ГАБРОВСКА 09.07.2011
image Много местности в Китай впечатляват туристите не само с красотата си, но и с преданията на местните хора за посещения на извънземни.
  Носителят на Нобелова награда Франсис Крик бил сред учените, които вярвали, че сме наследници на извънземни.
  Само преди броени дни над Лондон бяха заснети странни обекти, за които очевидците твърдят, че са НЛО. Мистерията около тях предизвика фурор и отново провокира уфолозите да представят теориите си за срещите с извънземни цивилизации.

Историята обаче сочи, че подобни сензации не са характерни само за съвременното общество. imageСлуховете за небесни посещения са популярни още преди няколко хиляди години и от тогава до сега съпътстват човека в търсенето му на истината за Вселената.

Така например в древността особено разпространена е легендата за НЛО, забелязвано твърде често над Китайската империя. Археолози, проучвали находките от различни райони, са убедени, че това е не само мит.

„Намерихме ръкописи, в които се описва посещението на извънземни – обяснява Харви Джеферсън, английски историк и изследовател, – вероятно можем да ги датираме на около четири хиляди години. Представата на тогавашните хора за планетата и нейното място в Космоса, разбира се, е твърде различна от днешната. Затова те описват въпросните посетители като богове, но по детайлите ние можем да заключим, че става въпрос за извънземни”. Тази смела хипотеза се крепи на факта, че според сведенията странните хуманоиди пристигали с огромни машини от небето и били облечени в светещи дрехи.

По-големи подробности дава един античен текст, в който извънземните са наречени „чи кунг”.„Чи кунг – обяснява древният анонимен автор на летописа – са народ с големи познания. Знаят неща, които за други народи са непознати или забранени. Те кръстосват небесата на големи коли със силата на вятъра… У нас тези посетители останаха десет години”. Хрониката сочи, че отношенията са напълно миролюбиви и че дори китайците до такава степен се радват на посетителите, че ги наричат „небесни синове”.

Подобни сведения има в десетки хроники и макар някои от тях да звучат налудничаво, не може да се отрече, че поне половината от всички подобни описания имат автентичност, потвърдена от историците. Изследователите на древните срещи с извънземни обаче не се задоволяват само с цитиране на тези събития. Според тях те имат много по-голяма стойност от тази на обикновени любопитни факти.

„Преди всичко не трябва да се отхвърля идеята, че тези посещения са дали отражение на цялостното развитие на античния свят – твърди американският изследовател Дейвид Карън – много от тогавашните народи не са имали напредък в науката до момента, в който не са срещнали тези странни пришълци. Не можем да твърдим със сигурност какви точно са били въпросните срещи, но е безспорно, че много от откритията в строителството, астрономията, архитектурата и математиката са станали именно след такива посещения. Затова имаме основания да твърдим, че извънземните, поне тези от преди повече от две хиляди години, са посещавали Земята не само с проучвателна цел. Те са искали да дадат тласък на технологиите, провокирайки интелекта и сръчността на тогавашните хора. Именно с това можем да си обясним някои изумително постижения на древната наука и строителство. За тях дълго време не беше ясно как са създадени, при положение че древните ни предци не са имали нито знанията, нито средствата и техниката за тяхното построяване”.

При проучването на тази тема мнозина историци установяват, че има определени райони, които сякаш са предпочитани от НЛО и затова сведенията за тях са значително по-чести.

Освен Китай много сведения за странни обекти има и в Индия. Директорът на Международната академия за изучаване на санскрит в град Мисор (щата Карнатака) Дж. Джосиер твърди, че лично е проучвал и превеждал древни индийски ръкописи.

В тях има подробни описания на всякакви видове самолети, и то повече от хиляда години преди тяхното официално изобретяване. В текстовете са включени не само стотици технически подробности, но и много детайли за гостите, пристигнали от небето. Много ръкописи разкриват убеждението на древните индийци, както на други народи, че посетителите всъщност са своеобразни бащи на земните хора, т.е. те са ни създали чрез изкуствено осеменяване и тези посещения имат за цел да контролират развитието на експеримента.

Тази идея, която в началото звучеше доста ексцентрично, намира все повече последователи. Сред тях са много сериозни учени като например Франсис Крик. Той е откривател на ДНК, за което получава Нобелова награда за медицина през 1962 г. (заедно с колегите си Джеймс Уотсън и Морис Уилкинс, с които работят заедно). Крик е не само прочут физик и биохимик, но и изтъкнат специалист по генетика. Много преди смъртта си през 2004 г. на 88-годишна възраст той е категоричен, че животът на Земята е създаден от извънземна цивилизация. „Тези същества са оплодили Земята, както ние утре ще оплодим някой далечен свят, на който само големите научни открития ще спестят подигравките на скептиците там.”

В това са убедени учените от много държави, а поддръжниците на тази идея се увеличават още повече, след като става ясно, че в отдалечени райони на планетата са открити артефакти със сходно значение.

Легенди, предания и археологически находки, които доказват извънземни посещения в древността, са намерени както сред аборигените в Австралия, така и сред индианците в джунглите на Амазонка. Те са удивително сходни и според историците нямат нищо общо с измислените сензации, свързани с посещения от НЛО. „Много от снимките на летящите чинии са фалшифицирани – обяснява уфологът Дъглас Скот от Масачузетс, – безспорно е, че много хора спекулират с тази идея и искат да натрупат пари или слава с измислени фотографии. Но не може да се отрече фактът, че много от фотосите са наистина автентични. Напълно достоверни са и голяма част от древните предания, заради което можем спокойно да заключим, че Земята е посещавана от НЛО. Това, което още не можем да уточним със сигурност, е доколко от гостите са добронамерени. Надяваме се, че близкото бъдеще ще ни разкрие информация, която няма да застрашава живота на хората”.

http://www.monitor.bg/article?id=298358



Гласувай:
1




Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3808977
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия