Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 17:31 - В памет на Мишо Яланджиев (Църо)
Автор: demonwind Категория: Изкуство   
Прочетен: 3335 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.09.2011 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На днешния ден се навършват точно четири години от нелепата смърт на най-добрия (според моето мнение) млад барабанист на България. Михаил Яланджиев (Църо) си отиде нелепо само на 33, покосен от смърт, която в миналото застигаше предимно хора на възраст.
Както и да е, Църо си остава в сърцата на феновете, които го помнят и които винаги ще го помнят.

Мишо Яланджиев е роден е през 1974 г. в семейството на професионални музиканти. Самият той започнал да свири на цигулка още 3-годишен (!), но скоро се преориентира към ударните инструменти.

Завършва музикално училище в София и после учи няколко семестъра перкусии в Държавната музикална академия. На българската ъндърграунд сцена се изявява от 1987 г.

Той е основател на рокгрупа "Креш", а в началото на 90-те се присъедини към Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата в "Ера", като междувременно работи за тях в "София мюзик ентърпрайзис" (СМЕ).

По-късно се събира отново със свои колеги от "Креш" във формациите Ар Оу Би Ти Еф (R.O.B.T.F., съкращение от Robot Orbital Base Techno Factory) и "Ейлиън индъстри" (Alien Industry), избрана да подгрява концерта на Мерилин Менсън в София през лятото на 2007 г..

Свирил е също в "Шеки енд дъ блъдибойс", "Трансформейшън", "Оу Джей бенд", "Сайко трайб"; излизал е на сцената и в състава на други групи. Подгрявал е гастролите у нас на звезди като "Саксън", "Соулфлай", "Антракс", "Содом" и др.

Неговото свирене не може да се сравнява с фалшивото потропване на някои наши “звезди”, които я някога са хващали инструмент, я не, излизат на плейбек и се правят на хомосексуалисти, за да им върви оборота от продуцентски стотинки. ЦЪРО НЯМАШЕ НИЩО ОБЩО С ТАКИВА!
Свиренето на Църето звучеше като б о м б а р д и р о в к а , той беше пич и никога не се наведе и не започна да говори думи, дадени му от мениджъри и имиджмейкъри. Той не беше “звезда”, той беше земен и готин човек. При това един от най-добрите. Той на сцената беше номер едно. И за разлика от някои други, които забравиха откъде са тръгнали, той не забрави това.
Участието му в “Ера” бяха неговите най-силни години. Чалгата, тази гнусна смърдяща помия, подкрепена от политиците, унищожи концертния живот, но рокът мина в клубовете. “Ера” спряха, но не и музикантите от групата. Църето продължи с други проекти. В “Шеки енд дъ Блъди бойс” той отново бе в стихията си.
Нека сведем глави пред виртуоза, оставил един спомен за добър и готин човек и забил едни от най-здравите барабани в историята на рока. Тялото е тленно, спомените – до време, а музиката остава във Вечността. А със своето свирене Църето определено остави заявка за нея.

Няма думи, с които бихме могли да изразим своята дълбока тъга", се казва в некролога, разпространен от СМЕ и придружен с цитат от песента "Turn the Page" на Боб Сейгър, изпълнявана от любимите му "Металика":

 

Here I am, o­n the road again,

there I am, up o­n the stage.

There I go, playin" star again,

there I go, turn the page.


Църо, почивай в мир. И не спирай да свириш и Там, Горе, на небесната сцена. Заедно с Дио, Даймбег Даръл, Чък Шулдинър, Крис Уичхънтър и другите преждевременно отишли си колеги. Радвай Бога с музиката си! А ние ще те помним и ще направим името ти да не се забравя. Обичаме те!


------------------------------------------------------------------------------------------------

Цитирани са източници от BGNes и www.public-republic.com










Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1831682
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031