Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 01:46 - Короната на Iw Шишман подарена на Трансилвания от османците е присвоена от Австроунгария
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5087 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Короната на търновския цар Iw Шишман е изпратена на Трансилвания от турския султан Ахмед I, като признание на оцелялата северно българската  държавица най-сетне признала суверенитета на Османците.
image

Изпратената българска имперска корона е отнета от Австрисйкия архидук  Матиас след, което той се кичи за Император на Свещената Римска империя,  с титлата император, която никога не е признавана наследника на Римската империя от римския император в Константинопол  турския султан.  Турския султан признава единствено титлата на Франция, като наследник на империята на Франките и получили ттитлата император. Матиас и използвана за корона на Свещената Римска Империя и легитимация на фиктивно религиозно обединение короната на българки цар.

Обърнете внимание на куполовидната форма на короната. Няма ниющо общо с палячовските островърхи подвладетелски корони, с които са изтипосани воеводите от севрните български държавици, Молдова. Малка Валахия, Голяма Валахия и Трансилвания ( Седмоградско).





Гласувай:
7



1. rizar - И това е 17-век
24.10.2013 13:26
а Бг лайнометите ни учат, че някакъв си "измислен" (псевдонаследник) представящ се за родственик на Шишмановци вдигнал въстание.
Благодаря за ценната информация.
Не съм изследвал какво е станало след "Второто Търновско въстание" на север от Дунав. А има за какво. После рушняците на Петър и Екатерина с фанариотската помощ окончателно, но не веднага ще довършат българската държавност на север от Дунава.
цитирай
2. marknatan - В историографската къщичка диг...
25.10.2013 00:48
В историографската къщичка дигната от европските проститути оше в 16 в не е предвидено място за Бг, и днешните лайномети, като вчерашните всуе се опитват да се напъхат в пролуките и

Това е най-кратко казано. Била паднала България под Турско доказал кучето на павлов в 1422 г Коя България!?

Варна България ли е ? Кога "пада" Варна под "турското" ?

"Шишманова Империя Щ от двете страни на Дунава какво е ?

Измислено плаващо татарско Српско деспотсто ту васал на българри ту на гърци или унгарци дето не си знае територията или врмето било оцелело и сърби се били били с турци на Косово поле Май а?

По едно врме самп слагх бимия на вз ист анарх Питър Хейлин с неговата космография от 1639 г в която Косово си е българско днес бг лайномети н знаят на кой господ се молят

Основен дял от световната Историята, наред с т. нар. гръцка, римска, и франкска, касеща Историята на Европа и света, е съзнателно заличена от постренесансовите Строители на Европксата историография залегнала в учебниците им и бглайнометите, колкото и да се опитват да се напъхат в пролуките между тухличките на клубната им къщичка с лайняната си предпоставена от европроститутите истинска бгхистори, в издигнатата и доизграждаще се Хистори на развития капитализъм сграда, здраво стъпила върху поставените и темели от 16 век осветени от ватиканската християнска върхушка за доказ на христосвозкрескожците и другите кресливци, те нямат никакъв шанс поради неосъзнавания от научените лайнометодрискащи вежливо представители на послушковците факт, че тази сграда е построена отдавна с цел да ги заличи от Историята
цитирай
3. atil - Ако всичко това е точно така, значи ...
19.12.2014 19:47
Ако всичко това е точно така, значи не са я оставили при хазната и съкровищата... Шишман е водил битки в Преславското поле, едно настъпление на турците е отблъснато от Северна България. Всъщност Шишман тръгнал да събира войска, защото никой не му пращал, сред болярството имало разнобой дори в самото Търново. Затова се наложило Патриарха да поеме отбраната. Турците са влезли в града рано сутринта, ненадейно и и без шумен пристъп. Предния ден почнали да свалят обсадните машини и да се готвят за сваляне на обсадата. Толкоз знам по въпроса , но по всичко личи , че са имали хора отвътре...
За короната ми изглежда правдоподобно, по православно-византийската традиция е. Интересно сега къде се съхранява?! Ония княжества на север са следвали старата дохристиянска българска традиция... Много интересна информация наистина.
цитирай
4. marknatan - короната се съхранява във Виена. ...
20.12.2014 04:48
короната се съхранява във Виена. Снимката е от музея. Същата куполовидна корона, като тази от Лононското четвероевангелие е Коментираните от мен палячовски отровърхи корони с които са изобразени валшако молдовските светци от къснте фрески са вероятно само васалски и подчиненото им положение може би да се изрзява, че те са по форма като женксите корони н царете или по веротно това е късната италианска мода нахлула със свещената швестерска облст на папската империя Както и да е факта е че трансилванския владетел не е с острвърйа клоунска корона както се рисува по късните стенопоси а е с тази на шишман но пък точно куполовидна мъжка корон от царки тип липсва по фреските на запазените северно българки принципатсва в рамките на швестерската папска област на север от дунава съхрнили българщинатаб до подаряването на добруджа на брта на руския имп който е ромунешки корол Русия получав в замяна бесарабия
цитирай
5. nadzambunata - Случай - НО!
11.04.2016 13:24
Натане, тука, близо до WACHAU (жива варшава над дунава) ми прилича на "дупката", в която е затикана част от работата. Ще подготвя по върхностен снимков материал. Благодаря за ценната насока!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865990
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930